h

Nieuws uit 2011

18 december 2011

Sportpark Mariënhoeve moet beter bereikbaar worden

Wijk bij Duurstede - De SP wil dat er een betere bewegwijzering komt voor het sportpark Mariënhoeve. SP-raadslid Gert de Heus heeft daarvoor een verzoek ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders. Volgens de SP-fractie is de bereikbaarheid van het sportpark niet goed. “Ik heb begrepen dat zelfs de ambulance het sportpark onlangs moeilijk kon vinden na een noodoproep”, aldus de Heus.

Lees verder
18 december 2011

SP haalt laatste hoop op slibstort ook weg

WIJK BIJ DUURSTEDE - “We hebben het weliswaar al in het bestemmingsplan staan. Maar wij willen ook in het plan over het Rivierfront dat de passage over de mogelijkheid tot slibstort over te gaan wordt geschrapt.” Met deze woorden legt SP-raadslid Gert de Heus uit waarom hij bij het debat over het Plan Rivierfront, afgelopen week, een amendement indiende. “Zo laten wij als gemeenteraad nog maar eens zien dat we hier tegen zijn”, vindt hij.

Lees verder
6 december 2011

Vragen bij SP over Wet Werken naar Vermogen

WIJK BIJ DUURSTEDE - Bij de volgende raadsvergadering bespreken de politieke partijen de plannen van het College voor de nieuwe Wet Werken naar Vermogen. Met deze nieuwe wet bezuinigt het landelijke kabinet flink in de sociale zorg. “De vraag is hoe we mensen met een uitkering gaan behandelen. Gaan we mensen verplichtingen opleggen, of niet? Is vrijwilligerswerk ook werk en hoe gaan we om met zieke mensen?”, vraagt SP-er Hans Pouw zich af.

Lees verder
5 december 2011

Vraagtekens SP bij afhaken huisartsen voor proef avondspreekuur

WIJK BIJ DUURSTEDE - De Wijkse afdeling van de SP zet zich vanaf haar oprichting in om het niveau van de lokale zorg op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen. Het realiseren van een huisartsenpost in Doorn of invoering van gezamenlijke avondspreekuren is een belangrijke kwestie voor de partij. “We hebben grote moeite met de manier waarop de huisartsen een proef hiervoor afblazen. We willen serieus bekijken waarom het niet is gelukt en hebben hiervoor een agenderingsverzoek ingediend”, meldt fractievoorzitter Jeroen Brouwer.

Lees verder
28 november 2011

Kom naar de Manifestatie “Armoede werkt niet” op 10 december !


Op zaterdag 10 december organiseert de SP samen met PvdA, vakbonden en maatschappelijke organisaties een landelijke manifestatie om samen een vuist te maken tegen de bezuinigingen op de sociale werkvoorziening, jonggehandicapten, bijstandsuitkeringen, passend onderwijs, de zorg etc.

Lees verder
20 november 2011

SP Tour d’Europe doet Wijk bij Duurstede aan

SP Kamerlid Sadet Karabulut en Europarlementariër Dennis de Jong gingen vrijdagavond 18 november in discussie met SP leden en belangstellenden over de Eurocrisis en onze pensioenen. De financiële- en de daarop volgende economische crisis hebben grote gevolgen voor de euro. Verschillende landen, waaronder Ierland, Spanje ,Portugal, Italië en Griekenland kwamen in de problemen en moeten een beroep doen op het IMF en de Europese Unie voor extra leningen. Door eurofanaten wordt de crisis gebruikt om hun plannen voor een federaal Europa door te zetten via de instelling van een zogeheten "Europees Economisch bestuur.

Lees verder

Pagina's

U bent hier