h

Nieuws uit 2009

25 december 2009

Nieuwe woningen zijn voor inwoners gemeente


WIJK BIJ DUURSTEDE – De koopwoningen voor starters aan de Steenstraat en de huurwoningen voor 55-plussers op het Veilingpark zijn bestemd voor inwoners uit de gemeente Wijk bij Duurstede. “We doen dat door het zogenoemde Lokaal Maatwerk te gebruiken. Dan geldt niet het regionale inschrijvingssysteem, maar wijzen we toe aan onze eigen inwoners en mensen die een economische of maatschappelijke binding hebben met de gemeente,” legt wethouder Jan Burger uit.

Lees verder
21 december 2009

Kamer wil geen aanbesteding meer van thuiszorg

DEN HAAG/WIJK BIJ DUURSTEDE - Een meerderheid van de Tweede Kamer wil af van de verplichte Europese aanbesteding in de thuiszorg. Dat bleek deze maand tijdens een debat over een initiatiefwetsvoorstel van SP-leider Agnes Kant. Partijgenoot en wethouder Wmo/Zorg in Wijk bij Duurstede Jan Burger is erg blij: “De marktwerking heeft tot veel onrust geleid, minder zorg en uiteindelijk ook hogere kosten.”

Lees verder
21 december 2009

Rabobank helpt Hartveilig Wijk bij Duurstede

WIJK BIJ DUURSTEDE - ”Afgelopen donderdag kreeg ik van de Rabobank KrommeRijnstreek een brief waarin zij ons schreven dat zij de aanschaf en het onderhoud van één AED in een kast gaan betalen”, vertelt een glunderende Jan Oechies. Samen met Henk Huisman en Wil van Dam is hij actief om in heel Wijk bij Duurstede AED’s te plaatsen. Daarmee kunnen mensen worden geholpen met acute hartproblemen.

Lees verder
13 december 2009

SP verspreidt krant over bouwplannen

WIJK BIJ DUURSTEDE – De SP verspreidt de komende week huis-aan-huis zo’n 10.000 kranten over de bouwplannen in Wijk bij Duurstede. “Het gaat om onze jaarkrant. Vorig jaar was het thema de zorg. Het leek ons een goed idee om dit jaar de inwoners eens te informeren over de verschillende bouwplannen die er zijn”, aldus afdelingsvoorzitter Hans Pouw.

Lees verder
13 december 2009

Thuiszorgmedewerkers tevreden over ondersteuning

WIJK BIJ DUURSTEDE - Afgelopen vrijdag was er voor de vijfde keer een avond voor zorgverleners in de huishoudelijke hulp. Medewerkers en van Vitras/CMD kwamen bij elkaar om hun huidige situatie met elkaar te bespreken. “We merkten dat de medewerkers echt een positief gevoel hebben overgehouden aan onze ondersteuning. En sommigen kwamen om nog wat laatste problemen te bespreken”, legt SP-bestuurslid Jan Oechies uit.

Lees verder
9 december 2009

December Film: In the valley of Elah


Zoals in de inlegvel aangekondigd werd is er dit jaar weer een decemberfilm. Vorig jaar zijn we begonnen met de start van een nieuwe traditie in de afdeling, namelijk het kijken van een indrukwekkende film. Toen keken we naar de film Billy Elliot, over een jongen uit de Noord Engelse mijnstreek die balletdanser wilde worden. Het leidde tot een discussie over arbeidsvoorwaarden en rechten, maar ook over de wil van een gemeenschap om er iets van te maken tijdens moeilijke tijden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier