h

Nieuws uit 2007

30 december 2007

Goede onderhandelingsresultaten voor Langbroek

De afgelopen zomerperiode stonden enkele raadsleden op hun achterste benen. De gemeente zou in de onderhandelingen over een stuk grond in Langbroek zich als een amateur hebben gedragen. Een belangrijk stuk grond, dat gebruikt zou worden in de plannen voor een woonzorgcomplex, starterwoningen en een nieuw sportpark was op dat moment aangekocht door een projectontwikkelaar. “Nu is duidelijk dat er helemaal voor niets paniek gezaaid is”, vindt Jeroen Brouwer namens de SP-fractie.

Lees verder
17 december 2007

Tomatenspel gewaardeerd op Kerstmarkt

Leden van SP-afdeling Wijk bij Duurstede deelden op de Kerstmarkt vandaag ruim 1.000 spellen ‘Waiks Tomatenbord’ uit. Het Waiks Tomatenbord is gebaseerd op het aloude Ganzenbord. Op een ludieke manier en met een nieuwjaarswens wordt in het spel ingegaan op actuele kwesties in de Wijkse gemeentepolitiek.

Lees verder
17 december 2007

Voorbereidingen Catch-Up festival in volle gang

De voorbereidingen voor het Catch-Up festival, voor jongeren en beginnende bandjes, zijn in volle gang. De SP-afdeling Wijk bij Duurstede organiseert op zaterdag 9 februari a.s. een avond waar lokale muziekbandjes zich kunnen presenteren. De avond wordt georganiseerd met medewerking van muziekschool Tom van Ginkel en Radio 90FM, dat de optredens ook zal uitzenden. Geïnteresseerde bandjes kunnen zich nog tot het einde van deze maand opgeven.

Lees verder
15 december 2007

SP maakt ‘Waiks Tomatenbord’

De inwoners van de gemeente Wijk bij Duurstede ontvangen de komende dagen huis-aan-huis een variant op het aloude Ganzenbord. De Socialistische Partij heeft een ‘Waiks Tomatenbord’ ontworpen. Volgens afdelingsvoorzitter Hans Pouw is het “een echt familiespel met knipoog naar de Wijkse politiek”. Morgen deelt de SP de eerste honderden spellen uit aan bezoekers van de Kerstmarkt.

Lees verder
14 december 2007

SP stelt vragen over Amerongerwetering

Op 16 november j.l. schreef de Vereniging Natuur en Milieu een brief aan de leden van de gemeenteraad. In navolging op hun schrijven heeft Henriëtte Sanders vragen aan het college gesteld over de (her)inrichting van de Amerongerwetering.

Lees verder
8 december 2007

Bewoners Zandweg worden geholpen

“Kleine wensen zijn juist belangrijk”, is de stelling van de Socialistische Partij. Tijdens de begrotingsbespreking van de gemeenteraad, enkele weken geleden, haalde de partij een lijst met wensen vanuit de samenleving naar voren. “Hierin hebben we de vraag van de familie Verschoor over een goede stoep en een betere bereikbaarheid van de parkeerplaatsen aan de Zandweg naar voren gehaald. We zijn dan ook bijzonder blij dat de betrokken bewoners inmiddels een brief hebben ontvangen waarin wordt aangegeven dat er voor de kerst aan gewerkt wordt”, legt fractievoorzitter Jeroen Brouwer uit.

Lees verder

Pagina's

U bent hier