h

Nieuws uit 2012

30 december 2012

De spa gaat de grond in voor Oranjepoort

Langbroek - De spa gaat nog in februari de grond in voor de bouw van het wooncomplex Oranjepoort in Langbroek. Dat is de uitkomst van een extra overleg tussen woningstichting Volksbelang, wethouder Jan Burger en een afvaardiging vanuit de verschillende raadsfracties. Daarmee is de bouw van het hart van de nieuwe wijk Oranjehof gegarandeerd. Het betreft een complex waarin naast 35 zorgwoningen ook het dorpshuis, de buurtsuper, bibliotheek, Piet de Springerschool en andere voorzieningen een plekje krijgen.

Lees verder
18 december 2012

Huurdersvereniging maakt zich grote zorgen

Wijk bij Duurstede - Huurdersbelangenvereniging Krommerijn (HBV) maakt zich grote zorgen over de gevolgen van het nieuwe regeerakkoord. VVD en PvdA hebben besloten miljarden te bezuinigen in de huursector. “De zwaarste maatregel is volgens de invoering van de huurbelasting voor corporaties in 2013. Daardoor zien veel corporaties zich genoodzaakt de huren te verhogen. Ook blijft onvoldoende geld over voor nieuwbouw en onderhoud,” aldus de belangenvereniging.

Lees verder
18 december 2012

Regeerakkoord zorgt voor grote problemen woningbouw

WIJK BIJ DUURSTEDE – “Ook in onze gemeente ondervinden de woningcorporaties de gevolgen van het regeerakkoord waarin kabinet Rutte II de komende jaren twee miljard euro wil incasseren via de woningcorporaties. Dat gaat ten koste van investeringen in bestaande woningen en er worden minder nieuwe huizen in de sociale sector gebouwd. Zo is er een acuut probleem is de financiering van Oranjepoort in Langbroek,” laat SP-fractievoorzitter Jeroen Brouwer weten.

Lees verder
12 december 2012

40 jaar SP in Muziektheater

MuziektheaterWIJK BIJ DUURSTEDE - Op 14 december organiseren we weer een SP-lokaal. De avond begint om 20.00 uur in Muziektheater Tom van Ginkel aan de Rijnstraat 3. Tijdens deze avond willen we nog even stil staan bij het 40-jarig bestaan van onze partij. Dat willen we doen door terug te gaan naar de beginperiode van onze partij toen Daan Monjé aan het roer stond. Hoewel de SP zich ontwikkeld heeft tot een moderne partij zijn een aantal zaken uit die tijd ook nu nog kenmerkende onderdelen. We sluiten de avond gezellig af met een hapje en een drankje.

Lees verder
10 december 2012

Onduidelijkheid over Korte Singel

WIJK BIJ DUURSTEDE – Voor de zomervakantie leek het geschil over een nieuw pand aan de Korte Singel opgelost te zijn. Hier kwamen omwonenden en Schil met Pit in protest omdat een projectontwikkelaar hier een groot gebouw neer wilde zetten. Na overleg kwam er een compromis uit, waar ook de gemeenteraad achter ging staan. Vreemd was dan ook de brief van Schil met Pit waarin omschreven werd dat er toch en ander pand zou komen. “Ergens zijn dus toch flinke veranderingen doorgevoerd en dat roept vragen op”, aldus SP-er Jeroen Brouwer.

Lees verder
10 december 2012

Gedeputeerde wil in gesprek met dorpsplatform

LANGBROEK - Gedeputeerde Remco van Lunteren wil in gesprek gaan met vertegenwoordigers van de Werkgroep Veiligheid van het Dorpsplatform over de herinrichting van de provinciale weg. Dat blijkt uit de antwoorden op vragen van SP-Statenlid Ad Meijer “Maar we houden de vinger aan de pols. Het gaat er om dat er plannen komen die gedragen worden door het dorpsplatform en de inwoners van Langbroek”, meldt hij.

Lees verder

Pagina's

U bent hier