h

Nieuws uit 2010

24 december 2010

Discussieavond: Sociaal en verantwoord bezuinigen

Het zijn moeilijke tijden. Het kabinet Rutte bezuinigt fors op de sociale zekerheid. Mensen met een arbeidsbeperking dreigen aan de kant te worden gezet. Starters op de woningmarkt hoeven op niets te rekenen. Gezinnen met een middeninkomen kunnen straks geen betaalbare huurwoning meer krijgen. In de zorg dreigt verschraling en fors hogere eigen bijdragen. Dat heeft zijn uitwerking op lokaal niveau. Er gaat heel wat op de gemeente af komen.

Lees verder
18 december 2010

Grote zorgen om nieuwe huurregels

WIJK BIJ DUURSTEDE - “Huishoudens met een jaarinkomen boven de 33.000 euro maken vanaf 1 januari minder kans op een sociale huurwoning. Deze woningzoekenden zijn de klos van nieuwe regels,” aldus SP-wethouder Jan Burger. Europese regelgeving dwingt corporaties om vanaf 2011 minstens 90 procent van hun bezit te verhuren aan mensen met een inkomen lager dan dit bedrag. In Wijk bij Duurstede heeft nu zo’n 25 procent van alle huurders bij de woningcorporaties een hoger inkomen.

Lees verder
12 december 2010

Tomatensoep in trek op Kerstmarkt

WIJK BIJ DUURSTEDE - “Wie wil er een kop warme soep? Tomatensoep voor iedereen! En een sociaal en strijdbaar 2011 toegewenst!” Leden van de SP-afdeling Wijk bij Duurstede zijn duidelijk zichtbaar op de Kerstmarkt. De folders en de soep worden door veel voorbijgangers aangepakt. “Ik denk dat we in totaal wel zo’n 1.500 bekers tomatensoep hebben uitgedeeld,” laat afdelingsvoorzitter Sjoerd Uitslag weten.

Lees verder
12 december 2010

Wmo-beleid Wijk bij Duurstede scoort hoog

WIJK BIJ DUURSTEDE – De gemeente Wijk bij Duurstede heeft een bijzonder goed Wmo-beleid. Dat blijkt opnieuw uit een vergelijkend onderzoek. Op de zogenoemde Wmo-thermometer scoort Wijk bij Duurstede een 7,9, terwijl het gemiddelde van alle gemeenten op een 6,5 blijft steken. “Een schitterend resultaat. Dat komt tot stand door de goede ideeën, mensen bij het loket die daar hard voor werken en de juiste samenwerking tussen organisaties,” laat wethouder Jan Burger weten.

Lees verder
6 december 2010

SoePexpres op Kerstmarkt

soepexpressTijdens de Kerstmarkt in Wijk bij Duurstede op 12 december zal de SP tomatensoep uitdelen aan de bezoekers. Speciaal daarvoor komt de rode SoePexpres naar Wijk bij Duurstede. De SP gaat in gesprek met inwoners over zaken die hen bezighouden. De plannen die in Den Haag worden gemaakt om te bezuinigen treffen grote groepen mensen. Ook inwoners van Wijk bij Duurstede zullen dat voelen. De SP wil graag van inwoners horen wat zij daar van vinden. Er wordt informatie uitgedeeld en er worden boeken verkocht.

Lees verder
5 december 2010

Veel nieuwe woningen in sociale sector

Steenstraat 14 Sociale Woningbouw
WIJK BIJ DUURSTEDE - De komende twee jaar worden er in de gemeente Wijk bij Duurstede ruim 200 woningen in de sociale sector gebouwd. “Een ongekende hoeveelheid voor onze gemeente. Dat is jarenlang niet meer voorgekomen. Eindelijk bouwen we weer voor de gewone mensen in Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede,” aldus SP-raadslid Gert de Heus.

Lees verder

Pagina's

U bent hier