h

SP haalt laatste hoop op slibstort ook weg

18 december 2011

SP haalt laatste hoop op slibstort ook weg

WIJK BIJ DUURSTEDE - “We hebben het weliswaar al in het bestemmingsplan staan. Maar wij willen ook in het plan over het Rivierfront dat de passage over de mogelijkheid tot slibstort over te gaan wordt geschrapt.” Met deze woorden legt SP-raadslid Gert de Heus uit waarom hij bij het debat over het Plan Rivierfront, afgelopen week, een amendement indiende. “Zo laten wij als gemeenteraad nog maar eens zien dat we hier tegen zijn”, vindt hij.

Net voor de verkiezingen van maart 2010 kwam de aanvraag voor slibstort in der Gravenbol bij de gemeenteraad ter sprake. Er was destijds nog geen officieel verzoek, maar wel een duidelijke wens om dit te doen aanwezig bij het Recreatieschap, dat over het gebied gaat. “Toen hebben wij extra bijeenkomsten gehad waarin duidelijk werd dat wij als gemeenteraad hier tegen waren. Enige maanden, later heeft de gemeenteraad op aanvraag van BurgerBelangen en de SP in het bestemmingsplan op laten nemen dat we tegen de ontdieping van de Gravenbol zijn”, vertelt De Heus nog maar eens.

De socialisten waren dan ook enigszins verbaasd toen in het plan over het Rivierfront, een plan om de omgeving aan de Rijn en Lek beter te exploiteren, nog steeds stond dat er een mogelijkheid was om de Gravenbol te ontdiepen. In de voorbespreking was aangegeven dat deze passage eruit gehaald zou worden. “En dus moesten we dat weer aanpassen. Net als de vorige keer is dat unaniem door de raad aangenomen. Hier zijn en blijven we dus met zijn alle tegen. Geen slibstort dus”, eindigt De Heus.

U bent hier