h

Nieuws uit 2014

18 december 2014

Jeugdsportfonds: alle kinderen kunnen sporten

Foto: Jan Burger

Wijk bij Duurstede - Vanaf 1 januari 2015 is er een Jeugdsportfonds in Wijk bij Duurstede. “We willen dat alle kinderen kunnen sporten, ook als de ouders een laag inkomen hebben. Dit fonds wordt gedragen door de gemeente en veel andere organisaties. Ik verwacht dat het een succes gaat worden,” laat SP-wethouder Jan Burger weten.  De gemeente en Stichting Jeugdsportfonds Wijk bij Duurstede hebben hiervoor in de hockeykantine van Dorsteti afgelopen woensdag een overeenkomst getekend.

Lees verder
15 december 2014

Parkeerbonnen als citymarketing?

Wijk bij Duurstede - De SP heeft kritische vragen gesteld over het bekeuren van foutparkeerders tijdens Kerst bij Duurstede. Raadslid Sjoerd Uitslag: “Wij vinden dit een zeer ongelukkige gang van zaken, waarmee geen reclame wordt gemaakt voor het bezoeken van onze mooie stad. Juist tijdens zo’n evenement, waarbij er een fors tekort is aan parkeerplaatsen. Mensen hadden in feite de keuze om rechtsomkeert te maken of de gok wagen en rekenen op coulance vanwege de bijzondere omstandigheden. Dat laatste is dus niet gebeurd!”

Lees verder
14 december 2014

Wijkse SP viert jubileum in muziektheater

Foto: Elton Wollenberg

Wijk bij Duurstede - Op zaterdag 13 december vierde de Wijkse SP-afdeling haar tienjarig bestaan in het muziektheater aan de Rijnstraat. “Het was een zeer geslaagde avond. Ook erg leuk dat er een groepje partijgenoten was gekomen uit de Utrechtse Heuvelrug om te delen in de feestvreugde,” vertelt raadslid Hans Pouw, ėėn van de organisatoren van de feestavond.

Lees verder
14 december 2014

Stichting Hospice Duurstede winnaar gemeentelijke Vrijwilligersprijs

Wijk bij Duurstede - Op woensdag 10 december is voor de twaalfde keer de gemeentelijke Vrijwilligersprijs uitgereikt. De eerste prijs ging naar de Stichting Hospice Duurstede. In de raadszaal overhandigde SP-wethouder Jan Burger hen een cheque van € 1.000. “Hospice Duurstede is een uniek initiatief van betrokken Wijkenaren en biedt mensen die thuis niet kunnen sterven een waardige omgeving, waar zij in alle rust afscheid kunnen nemen van het leven en hun naasten,” aldus de wethouder.

Foto: Jan Burger

Vrijwilligers van het Oranjecomite, de winnaars van vorig jaar komen zingend de raadszaal binnen.

Lees verder
10 december 2014

Raad achter oprichting Ondernemersfonds

Wijk bij Duurstede - De meerderheid van de gemeenteraad heeft afgelopen dinsdag voor de oprichting van een ondernemersfonds gestemd. Naast de coalitiepartijen stemde ook het CDA voor invoering. Deze partijen waren positief en zien deze stap als een meerwaarde voor de lokale economie, iets dat de VVD, BBNu en D66 niet zagen. “Best vreemd eigenlijk, aangezien het een vraag is vanuit ondernemersgroeperingen zelf en het fonds ook door ondernemers zelf gerund wordt,” bekijkt Jan Oechies.

Lees verder
7 december 2014

Ondernemersfonds is goed voor de lokale economie

Wijk bij Duurstede  - De Wijkse SP is voor het instellen van een ondernemersfonds. “Dat fonds is een mooi voorbeeld van een maatschappelijk initiatief dat door de gemeente wordt ondersteund. Het was en is de wens om dit te doen voor én door ondernemers, om de lokale economie te versterken. Wel willen we dat er een teruggaveregeling komt als blijkt dat er in een bepaald deelgebied toch te weinig goede plannen op tafel komen,” laat raadslid Jan Oechies weten. Samen met GroenLinks, de PCG en PvdA dient hij een motie over het laatste in.

Foto: Elton Wollenberg

Raadslid Jan Oechies met kamerlid Sharon Gesthuizen tijdens een MKB-avond georganiseerd door de SP eerder dit jaar

Lees verder

Pagina's

U bent hier