h

Nieuws uit 2022

24 december 2022

Prettige feestdagen en warme wensen voor 2023

Foto: Roel / prive
Lees verder
24 december 2022

Hulp bij energie-armoede

De SP heeft tijdens de raadsvergadering van 13-12-2022 een motie ingediend over de energie-armoede. Om het college op korte termijn daadkracht te geven bij het bieden van hulp, is voorgesteld om vooraf geld te bestemmen voor hulp aan inwoners die in de problemen komen met de energienota. 

Lees verder
13 maart 2022

SP start onderzoek woonwensen jongeren

Foto: Jeroen Brouwer

WIJK BIJ DUURSTEDE – De Wijkse gemeenteraad nam eind februari de woonvisie aan. Op initiatief van de SP werd hierbij het percentage sociale huurwoningen opgehoogd tot 35%. De gemeente kan aan de slag met bouwen, waarbij starters tot de doelgroepen behoren. ‘Maar we weten eigenlijk helemaal niet wat zij willen. Vandaar dat wij het na gaan vragen. Tijd om met hen te praten, over hun woonwensen’, legt SP-er Jeroen Brouwer uit.

Lees verder
9 maart 2022

SP wil snelle compensatie

Foto: jeroen Brouwer / Carlo Brouwer SP Wijk bij Duurstede

WIJK BIJ DUURSTEDE –  De energierekening stijgt al een tijdje. De oorlog in de Oekraïne maakt het nog erger. En ook veel andere prijzen schieten nu de lucht in. De koopkracht daalt en de vraag voor compensatie wordt steeds luider. De gemeente Utrecht maakt daarom vast 200 euro over naar de minima. Dat bedrag is in december 2021 al door het kabinet toegezegd. "Maar Den Haag loopt achter met het verstrekken van richtlijnen, wijziging van benodigde wetten en het overmaken van de benodigde budgetten. Utrecht wacht niet langer en maakt het geld vast over. Goed om dat hier ook te doen", meldt Jeroen Brouwer, die er namens de SP vragen over stelde.

Lees verder
7 maart 2022

Download hier de witte flat enquete

WIJK BIJ DUURSTEDE - De SP is momenteel bezig met een woonenquete voor de Witte Flats in Voorwijk. Wij hebben in de Witla- en Karolingerflat al vragenlijsten opgehaald en danken de huurders voor de op- en aanmerkingen die er gemaakt zijn.

Lees verder
6 maart 2022

SP actief voor lokale partijen

WIJK BIJ DUURSTEDE – Lokale partijen krijgen geen subsidie die landelijke partijen wel krijgen. Bij de gesprekken over de Wet wijzigingen financiering politieke partijen sprongen de SP en PvdA op de bres, tegen deze oneerlijke behandeling. Renske Leijten, bekend als actievoerder bij de Toeslagenaffaire, trok de kar. ‘Zij diende met de PvdA een wijziging in waarmee ook lokale partijen recht krijgen geld‘, vertelt Jeroen Brouwer, die de situatie lokaal volgde.

Lees verder

Pagina's

U bent hier