h

Sportpark Mariënhoeve moet beter bereikbaar worden

18 december 2011

Sportpark Mariënhoeve moet beter bereikbaar worden

Wijk bij Duurstede - De SP wil dat er een betere bewegwijzering komt voor het sportpark Mariënhoeve. SP-raadslid Gert de Heus heeft daarvoor een verzoek ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders. Volgens de SP-fractie is de bereikbaarheid van het sportpark niet goed. “Ik heb begrepen dat zelfs de ambulance het sportpark onlangs moeilijk kon vinden na een noodoproep”, aldus de Heus.

Sportpark Mariënhoeve heeft de laatste jaren een flinke verandering ondergaan. In de toekomst zal dit sportpark een nog hogere concentratie van sportaccommodaties krijgen. Hiermee is het park een regionale trekker geworden. Maar de bewegwijzering laat volgens het SP-raadslid te wensen over. “Geweldig zo’n park, maar dan moeten de mensen het wel kunnen vinden. Helaas is het alleen via de Lekdijk te bereiken. Zelfs met de moderne technieken is dit voor vele niet-Wijkenaren soms lastig te vinden”, begint De Heus.

De socialisten zouden dan ook graag een betere bewegwijzering naar het park zien. Deze wens is nog eens extra bekrachtigd door een verhaal van een Wijkse inwoner die vertelde dat ook de ambulance het sportpark niet kon vinden. “De ambulance arriveerde hierdoor ruim een kwartier later. Goede bewegwijzering had dit probleem kunnen voorkomen. Gewoon door bij de rotonde al de naam Mariënhoeve op de borden te zetten. Door het stellen van vragen hopen wij dat de kwestie op de raadsagenda komt, en dat het gemeentebestuur in overleg gaat met het stichtingsbestuur van het sportpark en de ANWB om de bewegwijzering te verbeteren”, eindigt hij.

U bent hier