h

Nieuws uit 2008

30 december 2008

Kwaliteit nieuwe huisartsenpost staat voorop

WIJK BIJ DUURSTEDE/HEUVELRUG – “De kwaliteit van een eventuele nieuwe huisartsenpost in Doorn moet voorop staan. Bovendien dienen de huisartsen er mee in te stemmen, en wellicht is het mogelijk om te komen tot een structuur met centrale huisartsenposten in de grote steden met dependances in de regio”, concluderen SP-bestuurslid Jan Oechies en fractievoorzitter Jeroen Brouwer van de Wijkse SP na een gesprek met huisarts Don van Baarda.

Lees verder
23 december 2008

SP heeft Hart voor Zorg

Jaarkrant hart voor de zorg
WIJK BIJ DUURSTEDE - Met als titel ‘Een partij met hart voor de zorg’ verspreidt de SP de komende weken haar plaatselijke jaarkrant. Bijna 10.000 exemplaren komen in de brievenbussen in Cothen, Langbroek en Wijk binnen. “We informeren de mensen over onze plannen op het gebied van zorg. Reacties zijn natuurlijk meer dan welkom,” vertelt fractievoorzitter Jeroen Brouwer.

Lees verder
21 december 2008

Baas over de eigen kachel

 M. Huisman
WIJK BIJ DUURSTEDE - De bewoners van Karel Martelstraat 35 t/m 93 kunnen dit jaar uitzien naar warme kerstnachten. Daar waar normaal de verwarming tussen 24.00 uur en 6.00 uur uitgaat, blijft deze dit jaar tussen Kerst en Oud en Nieuw aan. “Mensen zaten eerst dus letterlijk in de kou. Nadat de Hulpdienst van de SP klachten kreeg, vroegen we hiervoor aandacht bij woningstichting Volksbelang. De verwarming gaat nu in ieder geval tijdelijk aan”, legt raadslid Gert de Heus uit.

Lees verder
20 december 2008

Vervolgonderzoek huisartsenpost Doorn

Wijk bij Duurstede - Het realiseren van een huisartsenpost in, of in de buurt van Wijk bij Duurstede houdt de gemoederen al langer bezig. Inwoners van de gemeente die buiten kantooruren acute huisartsenzorg nodig hebben zijn nu aangewezen op de huisartsenpost in Houten. Uit een enquête van de SP bleek dat inwoners op zich wel tevreden zijn over de huisartsenpost in Houten, maar dat de afstand tot de post als veel te groot wordt ervaren.

Lees verder
20 december 2008

Woningbouwstichting Cothen aan zet!


Het doorrekenen van de rioolheffing in de servicekosten aan huurders, zoals op dit moment door de woningbouwstichting Cothen gebeurt, is niet toegestaan. Dit zegt minister Van der Laan in antwoord op kamervragen van SP-Tweede Kamerlid Remi Poppe. De plaatselijke SP-afdeling is verheugd met het standpunt van de minister en wacht voorstellen van de woningstichting af.

Lees verder
20 december 2008

SP Raadslid schrijft mee aan: Dit is onze stem tegen Armoede


Begin april heeft schrijver Jan Razenberg het initiatief genomen om het boek “Dit is onze stem tegen armoede” te realiseren. Een boek met aangrijpende persoonlijke verhalen over armoede in Nederland in 2008. Driehonderd Nederlanders hebben meegeschreven aan dit boek, waarvan de opbrengst gaat naar de voedselbanken in Nederland. Het doel van het boek is mensen wakker te schudden en zo de steeds groter wordende kloof tussen arm en rijk in Nederland te verminderen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier