h

Nieuws uit 2020

23 december 2020

Vragen over diftar

Foto: Jeroen Brouwer / SP Wijk bij Duurstede

WIJK BIJ DUURSTEDE – Afval levert in vele gemeenten discussies op. De Wijkse gemeenteraad koos niet unaniem voor de invoer van Diftar. Met dit systeem, waarbij inwoners meer betalen voor afval, hoopt het college het afval beter te scheiden. ‘We krijgen van het rechtse kabinet Rutte een extra boete op afval. De nadelen worden nu echter wel zichtbaar, van zwerfvuil tot hogere kosten voor handhaving. Tijd om echt verder te kijken’, stelt Jeroen Brouwer namens de SP vast. Hij stelde er vragen over.

Lees verder
13 oktober 2020

Chaos bij groepsvaccinatie

WIJK BIJ DUURSTEDE – Lange rijen wachtenden zorgden afgelopen zaterdag voor chaotische taferelen aan de Zandweg. Ouderen kwamen hier hun griepprik halen. Zij deden dit zo massaal dat het verkeer er last van had. De SP verbaasde zich over de chaos. ‘Zeker nu is het goed dat men deze prik haalt. Maar blijkbaar was er geen coördinatie of afstemming geweest. Dan kunnen we leuk een brief in de bus krijgen dat we uit moeten kijken. Maar had de gemeente hier niet mee moeten denken?’, vraagt Corrie de Groot zich af. De socialisten stelden er schriftelijke vragen over.

Lees verder
28 september 2020

Ontwikkeling zonneveld mag doorgaan

COTHEN – Met dan zevenhonderd handtekeningen tegen de aanleg van een zonneveld  aan de Groenwoudseweg, de entree van Cothen,  hebben de coalitie niet kunnen overtuigen. Ontwikkelaar BHM mag hier de plannen verder uitwerken. Een door het CDA en de SP ingediende motie om te stoppen, werd door de VVD, GroenLinks en de PCG weggestemd. ´Het excuus is dat de procedure moet worden doorlopen. Zelfs als de onderneming aan alle andere eisen voldoet is draagvlak geen reden om te stoppen. Procedures gaan blijkbaar boven mensen´, blikt een teleurgestelde Jeroen Brouwer terug.

Lees verder
16 juli 2020

SP zet Raad in Actie

Foto: Elton Wollenberg

WIJK BIJ DUURSTEDE – De Wijkse gemeenteraad is dinsdagavond akkoord gegaan met een oproep om het comité Raden in Actie te steunen. Vanuit Zoetermeer verzet deze groep zich tegen al jaren de dalende gemeentebudgetten. ´Overal hebben gemeenten last van de bezuinigingsdrift van de laatste rechtse kabinetten Rutte. De zorg en welzijn is zwaar geraakt. We krijgen allerlei nieuwe wetten zonder budgetten. We staan nu echt in de fik. Mooi dat de Wijkse raad achter acties gaat staan´, legt initiatiefnemer SP-er Jeroen Brouwer uit.

Lees verder
9 juli 2020

Wijk staat in de fik

Foto: Elton Wollenberg

WIJK BIJ DUURSTEDE – De coronacrisis zette de samenleving onder druk. Financieel verkeerd de gemeente in een flinke storm. In 2019 moest het college al tekorten aanvullen. Dankzij regels uit Den Haag is het gat nog groter. `In 2019 gaf men negen ton meer en voor 2020 is het tekort meer dan 1,2 miljoen euro. En die cijfers waren van vóór de corona-uitbraak. We staan in de fik. Die brand kunnen we alleen met zijn allen doven, in  de raad en met de samenleving,´ bekijkt SP-er Jeroen Brouwer.

Lees verder
22 juni 2020

Veel vraagtekens rond museum

WIJK BIJ DUURSTEDE – Het Wijkse college praatte afgelopen week de raadsfracties bij over het museum. Aan de hand van een presentatie van architectenbureau BunkerQ kregen de partijen een indruk over hoe de zaken er voor staan. ´Voorlopig weten we alleen dat het museum kleiner wordt dan is voorgesteld in 2017, toen het budget is vastgesteld. Daarnaast is het nog maar de vraag of het allemaal past binnen de 1,3 miljoen. We weten dus nog weinig´, concludeert SP-er Jeroen Brouwer.

Lees verder

Pagina's

U bent hier