h

Nieuws van de afdeling

10 maart 2024

ZORGEN AFWIKKELING ENERGIETOESLAG

Waar blijft de terugbetaling van teveel betaalde voorschotten energienota’s aan bewoners met blokverwarming? Veel inwoners van de romeinenbaanflats vragen zich af wanneer zij de afrekening van de rekeningen uit 2022 krijgen. De Wijkse SP stond er afgelopen zaterdag met haar kraam. ‘Woonin heeft de uitbetaling al meerdere keren uitgesteld. Nu willen we hen wel aan de belofte houden om in deze maand het te veel betaalde geld terug te krijgen’, legt Ron Meinema namens de socialisten uit.

Lees verder
7 maart 2024

Petitie WIJ WILLEN WONEN

De huidige woningnood en de stijgende huizenprijzen hebben een negatieve impact op onze samenleving.

Lees verder
25 februari 2024

Brief aan informateur voor aandacht gemeentelijke financiën.

De SP is van mening dat binnen de formatie van een nieuw kabinet de gemeentelijke financiën hoog op de agenda moet komen te staan. De motie van de SP is in de gemeenteraad van gemeente Wijk bij Duurstede aangenomen. Het college is gevraagd om een brief te sturen aan de informateur.

Lees verder
27 januari 2024

SP vraagt naar extra kosten gemeenten door Rijksbeleid

Het laatste kabinet Rutte loopt op haar laatste benen. Rechtse partijen zijn momenteel bezig met de formatie van een nieuw kabinet. Voor gemeenten is het hopen dat deze nieuwe ploeg wel aandacht heeft voor gemeenten. ‘Want de laatste jaren kregen we er als gemeente wel taken bij maar met knaken. Hoewel partijen graag de colleges de schuld geven van de miljoenen tekorten zit dat toch echt in Den Haag’, legt Ron Meinema uit. Hij stelde vragen over enkele ontwikkelingen.

Lees verder
26 november 2023

SP stemmers bedankt

Idereen die op 22 november op de SP heeft gestemd bedankt!

Lees verder
20 november 2023

SP zichtbaar in de stad

Aan de actieve leden van de SP zal het niet liggen.
Weer of geen weer, zij promoten de visie van de SP op straat.
De partij van de gewone man.
De rijken niet rijker, maar eerlijk delen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier