h

Nieuws van de afdeling

3 juli 2024

Van Vliet mag verhuizen

Houthandel van Vliet mag na een lange procedure dan eindelijk verhuizen. De gemeenteraad keurde deze week het nieuwe bestemmingsplan goed. De Langbroekse onderneming zal van de Gooijerdijk verplaatst worden naar een nieuwe locatie naast het Stefanusterrein, het bedrijventerrein Cothen. ‘Het is een lang proces geweest, waar zelf aan het einde toe de Provincie  nog onderzoeken wilden zien. Maar we zijn er van overtuigd dat er een prachtige nieuwe plek komt voor Van Vliet’, legt wethouder Jeroen brouwer uit.

Lees verder
3 juli 2024

SP geeft voorwaarden mee aan windmolenbesluit

‘Als je het mij vraagt, dan heb ik niet zo veel met die grote windmolens. Maar als ze zo opgedrongen worden vanuit Den Haag en de Provincie, is het verstandig om wel voorwaarden mee te geven.’ Aan het woord is Ron Meinema. De SP-er was afgelopen raadsvergadering woordvoerder bij het onderwerp windenergie. ‘Gezondheidsnormen, draagvlak zoeken en iedereen mee laten profiteren, zijn voor ons belangrijke voorwaarden, vat hij samen.

Lees verder
9 juni 2024

Woning voor ouderen bouwen bouwen bouwen: Knarrenhof

Bouwen, bouwen en bouwen is al enige tijd het credo van de Wijkse politieke partijen. Omdat de bouwstroom tijdens het vorige college enorm stilviel, trekken de huidige wethouders de boel weer op gang. Hierbij zijn lokale politici er bijna unaniem van overtuigd dat het goed is om te bouwen voor alle doelgroepen. ‘In dit geval gaat het om ouderenwoningen. Als zij een betere woning krijgen met voorzieningen die nodig zijn, laten ze bij het verhuizen woningen achter voor de nieuwe gezinnen.
Dit is ook een conclusie die we trekken uit analyse van een enquête die we als afdeling Wijk bij Duurstede van de SP onlangs hebben gehouden.

Lees verder
2 april 2024

Woonin betaalt energiegelden uit

De Wijkse SP hoorde enkele weken geleden dat huurders van de Romeinenbaanflats nog steeds de afrekening van de energiekosten niet hadden teruggekregen. De socialisten sprongen gelijk op de bres en trokken met huurders aan de bel.

Lees verder

Pagina's

U bent hier