h

Nieuws van de afdeling

20 september 2017

SP begint aan Wijkentournee

WIJK BIJ DUURSTEDE – Nu alle vakanties achter de rug zijn, is de SP klaar voor een nieuwe Wijken-tournee. Aankomende zaterdag begint deze in de Wijkse binnenstad, waar de lokale leden tussen 11.00 en 14.00 uur op de Markt zullen staan en huis-aan-huis de deur langsgaan.

Lees verder
19 september 2017

SP blij met burgerpeiling

WIJK BIJ DUURSTEDE – Voor het eerst sinds jaren heeft het college weer een burgerpeiling gehouden. Liefst 953 inwoners van de gemeente namen de moeite om aan te geven wat zij van de dienstverlening vinden. De scores waren net onder het landelijke gemiddelde. “We moeten dus echt aan de slag met de dienstverlening naar onze inwoners. Dat moet simpelweg een stuk beter kunnen”, bekijkt Jan Oechies.

Lees verder
5 september 2017

Huisartsenpost te druk?

Foto: Jan Burger

Wijk bij Duurstede - Het is al meer dan tien jaar geleden dat het toenmalige college van CDA, VVD en BBNu de huisartsen niet bij wilden staan bij hun vraag naar mogelijkheden voor een huisartsenpost. Zij kozen eieren voor hun geld en sloten zich aan bij de post in Houten. In de media kwamen berichten dat deze posten landelijk flink overbelast kunnen zijn.  Voor de SP een reden om daar informatie over te vragen. “Hoe zijn de wachttijden voor onze inwoners? Heeft Houten ook last van de genoemde problemen? Het college gaat er weliswaar niet over. Maar wellicht dat zij hier wel informatie over kunnen inwinnen”, meldt SP'er Gert de Heus.

Lees verder
26 augustus 2017

Met bouwproject De Horden loopt Wijk opnieuw voorop

Foto: Elton Wollenberg

Wijk bij Duurstede – De komende vergadering vergadert de gemeenteraad over het nieuwe bestemmingsplan voor het project De Horden. Vooruitlopend op instemming startte ontwikkelaar, AKM-Reales, zaterdag 26 augustus met de verkoop van de woningen. “Maar het mooie van het project is dat er hier woningen komen die Nul-op-de-meter zijn. Duurzamer kan niet. Dat was tot nu toe enkel haalbaar bij grote projecten. Maar we lopen qua woningbouw landelijk nog steeds voorop in deze gemeente”, stelt SP-wethouder Jeroen Brouwer vast.

Lees verder
26 augustus 2017

Bijeenkomst voor woningzoekende jongeren

Foto: Jan Burger

Wijk bij Duurstede  – Woningen bouwen voor jongeren is al jaren een wens voor vele lokale politieke partijen. De crisis maakte dit op veel vlakken onmogelijk. Nu deze voorbij is, trok SP-wethouder Jeroen Brouwer gelijk te veld. “We zijn vol op met plannen bezig. Voor flexibele woningen en jongeren. Maar om ook goed de vraag te inventariseren, gaan we met woningcorporatie Volksbelang en Cothen op 12 oktober een bijeenkomst speciaal voor jongeren die een woning zoeken, organiseren,” legt Brouwer uit.

Lees verder

Pagina's

U bent hier