h

Jeugdsportfonds: alle kinderen kunnen sporten

18 december 2014

Jeugdsportfonds: alle kinderen kunnen sporten

Foto: Jan Burger

Wijk bij Duurstede - Vanaf 1 januari 2015 is er een Jeugdsportfonds in Wijk bij Duurstede. “We willen dat alle kinderen kunnen sporten, ook als de ouders een laag inkomen hebben. Dit fonds wordt gedragen door de gemeente en veel andere organisaties. Ik verwacht dat het een succes gaat worden,” laat SP-wethouder Jan Burger weten.  De gemeente en Stichting Jeugdsportfonds Wijk bij Duurstede hebben hiervoor in de hockeykantine van Dorsteti afgelopen woensdag een overeenkomst getekend.

Kinderen van minder draagkrachtige ouders kunnen aanspraak maken op totaal € 225 per kind per jaar. Hiervan kan het lidmaatschap van een sportvereniging worden betaald, evenals de nodige sportbenodigdheden. De aanvragen gaan via intermediairs van het Jeugdsportfonds (een onderdeel van Jong Wijk in Beweging). De verwachting is dat zo’n 100 kinderen van de voorziening gebruik gaan maken.

Foto: Jan Burger

De gemeente levert hiervoor een bijdrage van € 18.000. Jan Burger, wethouder voor sport en sociale zaken, vertelt: “Een tijdje geleden kwamen Stichting Binding, Stichting Wijk Nog Leuker en Stichting Wijksport, gesteund door vertegenwoordigers van Rotary, Lions en het basisonderwijs, met het idee om hier een Jeugdsportfonds op te zetten. Omdat wij bezig waren het minimabeleid nog eens goed te bekijken en waar mogelijk te verbeteren, kwam dit perfect bij elkaar. Het instellen van het Jeugdsportfonds zorgt voor minder bureaucratie, het stimuleert kinderen om te gaan sporten en het is goed voor de verenigingen. Daarom hebben we het Jeugdsportfonds voor de komende jaren in het nieuwe minimabeleid opgenomen.”

Bij de ondertekening waren ook de Rabobank en Rabo Foundation aanwezig. Dankzij een gift van € 5.000 van de Rabo Foundation kunnen 20  kinderen extra sporten. Dit is een erg waardevolle ondersteuning bij de opstart van het Jeugdsportfonds. Ook de lokale Rabobank was aanwezig. Zij is supporter en belangrijke sponsor in de missie om alle kinderen te laten sporten. “Als alle kinderen mee kunnen doen is onze wens vervuld,” gaf een vertegenwoordiger van de Rabobank als motivatie om zich hiervoor in te zetten.

Ook waren er gulle giften van meerdere andere organisaties, zoals de serviceclub Lions Levefanum. In totaal is inmiddels een bedrag van ruim € 26.000 voor het fonds beschikbaar.

Arie Kauffman, voorzitter van Stichting Wijksport, interviewde de diverse vertegenwoordigers en een groep kinderen zorgde met twee optredens voor een mooie, sportieve en muzikale onderbreking in de kantine van hockeyclub Dorsteti.

 

Reactie toevoegen

U bent hier