h

Parkeerbonnen als citymarketing?

15 december 2014

Parkeerbonnen als citymarketing?

Wijk bij Duurstede - De SP heeft kritische vragen gesteld over het bekeuren van foutparkeerders tijdens Kerst bij Duurstede. Raadslid Sjoerd Uitslag: “Wij vinden dit een zeer ongelukkige gang van zaken, waarmee geen reclame wordt gemaakt voor het bezoeken van onze mooie stad. Juist tijdens zo’n evenement, waarbij er een fors tekort is aan parkeerplaatsen. Mensen hadden in feite de keuze om rechtsomkeert te maken of de gok wagen en rekenen op coulance vanwege de bijzondere omstandigheden. Dat laatste is dus niet gebeurd!”

De socialisten vragen hoeveel bekeuringen wegens foutparkeren zijn uitgedeeld tijdens Kerst bij Duurstede en of het om bestuursrechtelijke of strafrechtelijke boetes gaat. “We willen weten of hiertoe door de gemeente is besloten of dat de politie dit heeft gedaan, bijvoorbeeld vanwege klachten van omwonenden, onveiligheid of ernstige verkeershinder,” vertelt Uitslag, die van mening is dat het hoogst ongelukkig is dat tijdens dit evenement bekeuringen zijn uitgeschreven. “Terwijl juist op dit moment een nieuw parkeerbeleid wordt ontwikkeld met als voornaamste aanleiding het tekort aan parkeerplekken tijdens evenementen.”

De SP-er vraagt of het college de mening deelt dat het onrechtvaardig uitpakt als bezoekers worden verleid naar een evenement te komen zonder dat is voorzien in voldoende parkeergelegenheid en er risico is op boetes. “Hoe verhoudt de boete wegens foutparkeren zich dit tot de doelstellingen van citymarketing? Parkeerbonnen zijn toch geen reclame?” vraagt Uitslag zich af.

Tenslotte dringt hij er bij het college op aan om voortaan bij evenementen vooral capaciteit, verkeersregelaars of politie, in te zetten bij het reguleren van de bezoekersstromen in plaats van het achteraf beboeten van foutparkeerders. “Dat is wat ons betreft een beter visitekaartje voor de stad dan het uitdelen van bekeuringen,” besluit de socialist.

Reacties

Onderstaand stuk ligt klaar voor publicatie.
Het verschijnsel van chaotische taferelen in en on de haven is geen uitzondering. De combinaties mooi weer, festiviteit in Wijk geeft al jaren de beschreven verkeers/parkeer chaos in en rond de stadshaven.
Keer op keer wordt door de omwonenden aangedrongen op een verkeersregelaar en op een vergunning waarin dat goed is neergelegd.
Te vergeefs…..nooit verkeersregelaar in de haven te bekennen.

Kerstmarkt in Wijk bij Duurstede
Het was weer lekker druk en gezellig op de Wijkse kerstmarkt. Zonovergoten en ker(st)misfris genoten burgers en buitenlui van een prima kerstsfeer in de binnenstad van Wijk. Een binnenstad waar de parkeervergunninghouders hun automobiel elders hadden geparkeerd om ruimte te maken voor kerststallen, goede doelen kramen, commerciële uitbaters en zelfs kermisattracties . Vermoedelijk heeft het wegsleepdreigement in de huis aan huis brief de binnenstad bewoners onmiddellijk doen besluiten om de kerstmarkt geen strobreed in de weg te leggen. Het organiserend comité had het allemaal goed voor elkaar. Toch was het niet helemaal zo vlekkeloos als doet vermoeden. Er was door het organiserend comité niet gedacht aan het toestromende verkeer, of toch wel? Op het Walplantsoen, de haven West en Oost was het een janboel, wanhopige echtparen en gezinnen opzoek naar een plek om de auto te parkeren. Nergens plek. Wat nu? Eindeloze rondjes blijven rijden op zoek naar een vertrekkende auto. Vergunninghouder-plaatsen aan haven West bestonden niet meer, overal werden de auto’s neergezet, in het gras op elke vrije stoep en straat tegel.
Nergens een verkeersregelaar te bekennen die de wanhopig zoekende kerstmarktbezoeker wees waar hij wél een parkeerplek kon vinden. Uit oogpunt van klantvriendelijkheid en “citymarketing” is het raadzaam om bezoekers gastvrij te ontvangen en aan te geven waar ze hun auto wél kunnen parkeren. Dit voorkomt stress en ergernis bij gasten. Een gezellige Kerstmarkt in Wijk bij Duurstede betekent ook goede “rand” voorwaarden.
Waren de Kerstmarktorganisatoren in gebreke....of voorzag de verleende gemeentelijke vergunning niet in verkeersregelaars?
Arie

Reactie toevoegen

U bent hier