h

Onduidelijkheid over Korte Singel

10 december 2012

Onduidelijkheid over Korte Singel

WIJK BIJ DUURSTEDE – Voor de zomervakantie leek het geschil over een nieuw pand aan de Korte Singel opgelost te zijn. Hier kwamen omwonenden en Schil met Pit in protest omdat een projectontwikkelaar hier een groot gebouw neer wilde zetten. Na overleg kwam er een compromis uit, waar ook de gemeenteraad achter ging staan. Vreemd was dan ook de brief van Schil met Pit waarin omschreven werd dat er toch en ander pand zou komen. “Ergens zijn dus toch flinke veranderingen doorgevoerd en dat roept vragen op”, aldus SP-er Jeroen Brouwer.

Afgelopen week kreeg de raad een verontruste mededeling van de belangorganisatie Schil met Pit met betrekking tot het nieuw te bouwen pand aan de Korte Singel. Deze nieuwbouw heeft al de nodige voeten in de aarde gehad, maar nadat partijen om de tafel hebben gezeten is er een voor iedere partij goed alternatief uit gekomen. “Ook wij als gemeenteraad zijn achter dit compromis gaan staan en dus zou je zeggen dat alles in kannen en kruiken was. We zijn dan ook verrast dat het anders is afgelopen, met enkele veranderingen als gevolg”, begint Brouwer.

Na wat navraag gedaan te hebben, trekt de SP de voorlopige conclusie dat door het oordeel van de Welstandscommissie het alternatief alsnog heeft doen veranderen. Partijen voelen zich hierdoor behoorlijk in de hemd gezet. Vooral het gebrek aan communicatie hierover is bovendien vreemd. “Vandaar dat wij hier vragen over hebben gesteld. Want wij willen graag het verhaal van de kant van het college vernemen en bezien of de plannen weer in overeenstemming gebracht kunnen worden met het eerder bereikte compromis”, eindigt de SP-er.

U bent hier