h

Gedeputeerde wil in gesprek met dorpsplatform

10 december 2012

Gedeputeerde wil in gesprek met dorpsplatform

LANGBROEK - Gedeputeerde Remco van Lunteren wil in gesprek gaan met vertegenwoordigers van de Werkgroep Veiligheid van het Dorpsplatform over de herinrichting van de provinciale weg. Dat blijkt uit de antwoorden op vragen van SP-Statenlid Ad Meijer “Maar we houden de vinger aan de pols. Het gaat er om dat er plannen komen die gedragen worden door het dorpsplatform en de inwoners van Langbroek”, meldt hij.

Op korte termijn wordt de provinciale weg N227 in de bebouwde kom van Langbroek, de zogenoemde traverse, geheel vernieuwd. Het provinciebestuur heeft daarvoor een inrichtingsplan laten maken. Naast het verwijderen en aanleggen van een nieuw wegdek gaat het om snelheidsremmende maatregelen, veilige oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers en aansluiting op de parallelwegen en de nieuwe wijk Oranjehof. “Voor de Werkgroep Veiligheid van het dorpsplatform zijn de nu gepresenteerde maatregelen onvoldoende. En ook het Wijkse gemeentebestuur heeft de nodige vraagtekens”, legt Meijer uit.

Maar het belangrijkste probleem is dat leden van het Dorpsplatform en veel inwoners zich niet serieus genomen voelen. Zij hebben alternatieve maatregelen voorgesteld, maar die zijn eigenlijk allemaal van tafel geveegd. Wij willen dat er een inrichtingsplan komt voor N227 waar belanghebbenden en omwonenden echt bij betrokken worden en ook echt gehoord. Zij kennen immers die weg en bijvoorbeeld de problemen bij het oversteken, vandaar onze vragen”, aldus SP-raadslid Jeroen Brouwer, die Meijer vanuit Wijk bijstaat.

Hij vindt het een goede zaak dat de voor verkeer verantwoordelijke gedeputeerde Van Lunteren nu aangeeft dat hij het gesprek wil aangaan. Verder blijkt uit de antwoorden op de vragen van de SP dat de provincie rekening zal houden met de reacties op de nu voorliggende plannen. “Bovendien wordt nog eens goed gekeken naar de aantallen leerlingen van middelbare scholen die dagelijks gebruik maken van de route en bij Langbroek de provinciale weg oversteken.”
Dat klinkt allemaal positief. Maar de politici houden vanzelfsprekend in de gaten of de gedeputeerde zijn toezeggingen nakomt en er dus een goed en door de inwoners gedragen plan komt. “We hadden ook al contact met Hans Marchal van de PCG om te kijken of we wat samen konden doen. Samen met hem hebben we nu in ieder geval een beetje hoop gekregen dat het goed gaat komen”, besluiten Meijer en Brouwer.

U bent hier