h

Bewoners Zandweg worden geholpen

8 december 2007

Bewoners Zandweg worden geholpen

“Kleine wensen zijn juist belangrijk”, is de stelling van de Socialistische Partij. Tijdens de begrotingsbespreking van de gemeenteraad, enkele weken geleden, haalde de partij een lijst met wensen vanuit de samenleving naar voren. “Hierin hebben we de vraag van de familie Verschoor over een goede stoep en een betere bereikbaarheid van de parkeerplaatsen aan de Zandweg naar voren gehaald. We zijn dan ook bijzonder blij dat de betrokken bewoners inmiddels een brief hebben ontvangen waarin wordt aangegeven dat er voor de kerst aan gewerkt wordt”, legt fractievoorzitter Jeroen Brouwer uit.

Het afgelopen jaar stonden medewerkers van de SP met een ‘wensput’ in de wijken en de kernen Cothen en Langbroek om klachten en wensen van bewoners te noteren. Het leverde een lijst op met meer dan negentig kleine en grote problemen. Brouwer: “We vonden het typisch dat meneer en mevrouw Verschoor juist op onze laatste dag ook nog eens langskwamen. Hun problemen op de Zandweg liepen al vanaf maart 2006, en was al eerder door ons aangehaald. Nog steeds gebeurde er echter niets. En dat willen wij graag anders zien. Vandaar dat wij het bij de begrotingsbehandelingen in de raad nogmaals aangehaald hebben.”

En dat heeft dus succes gehad. De betrokken bewoners langs de Zandweg hebben een brief ontvangen dat de gemeente nog voor de kerst de tegelpaden en parkeerplaatsen op orde zal brnegen.
“Mijnheer Verschoor belde afgelopen week, en hij klonk zo blij. Hij zal met ons opletten of de zaken ook daadwerkelijk goed worden aangepakt. Maar daar hebben wij nu wel vertrouwen in. Praktische problemen in de wijk hebben dus de aandacht van de gemeente. En wat ons betreft blijft dat ook zo”, eindigt Jeroen Brouwer.

U bent hier