h

SP maakt ‘Waiks Tomatenbord’

15 december 2007

SP maakt ‘Waiks Tomatenbord’

De inwoners van de gemeente Wijk bij Duurstede ontvangen de komende dagen huis-aan-huis een variant op het aloude Ganzenbord. De Socialistische Partij heeft een ‘Waiks Tomatenbord’ ontworpen. Volgens afdelingsvoorzitter Hans Pouw is het “een echt familiespel met knipoog naar de Wijkse politiek”. Morgen deelt de SP de eerste honderden spellen uit aan bezoekers van de Kerstmarkt.

“Waiks Tomatenbord (wordt ook gespeeld ‘op’ Cothen en in Langbroek). Een spel voor iedereen van 4 tot 104 jaar”. Zo staat er op de voorzijde van de grote uitklapfolder van de SP te lezen. De binnenzijde vormt het spel, waarbij spelers volgens het principe van het Ganzenbord op het winnende vakje moeten zien te komen. Onderweg zijn er obstakels die verwijzen naar allerlei actuele kwesties, zoals het betaald parkeren, de problemen bij de Regionale Sociale Dienst, de avondspreekuren van huisartsen en het tekort aan betaalbare woningbouw. Maar ook de voorzieningen in Langbroek en Cothen komen aan de orde. En theater Calypso: ‘Een avondje cabaret in Calypso en naafloop wat drinken. Helaas, teveel en dat schiet niet op. Gooi nog een keer en ga het aantal ogen achteruit.’

“We wilden eens een keer iets anders doen. Juist in deze decembermaand,” laat afdelingsvoorzitter Hans Pouw weten. “Het is een spel geworden met een nieuwjaarswens. Zo willen we op een ludieke manier laten zien wat er zoal gebeurt in onze gemeente en waar we ons met de actieve leden, raadsfractie en wethouder voor inspannen. Het Waiks Tomatenbord is een uniek spel, gebaseerd op het Ganzenbord dat al in 1640 in ons land werd gespeeld. Maar we leggen ook uit waar we het komende jaar aan willen werken en roepen de mensen op om daar een actieve bijdrage aan te leveren”, aldus de SP-er.

De komende twee weken wordt het spel door leden van de partij huis-aan-huis in Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek verspreid.

U bent hier