h

Blog Jan Oechies

4 juli 2017

Speech Jan Oechies in de gemeenteraad

Wij zijn fier op onze coalitie met PCG, GroenLinks en PvdA.  Ideologisch zijn wij verschillend. Vasthouden aan hetgeen ons bindt en respect voor elkaars eigenheden. Binnen alle domeinen is het huishoudboekje op orde. Er is bezuinigd daar waar het kon. Het deed pijn binnen de Wijkse samenleving en binnen het ambtelijk apparaat. Kijken wij  naar gemeenten om ons heen dan staat Wijk bij Duurstede er financieel uitstekend voor. Het ambtelijk apparaat is mede door de doorgevoerde bezuinigingen kwetsbaar en heeft aan menskracht ingeboet.  Met te weinig ambtenaren maar met een enorme ambitie en productiviteit hebben zij hun taakstelling uitstekend gehaald.

 

Foto: SP
Lees verder
28 april 2017

Het is uw stad

Vanaf 2005 is de SP aan de slag gegaan met zaken.  Elf collegejaren later zijn we trots op onze politieke kroonjuwelen; goede voorzieningen in zorg en welzijn, sportvoorzieningen in de drie kernen, bouwactiviteiten en aandacht voor lokale bedrijvigheid. Mensen kunnen niet zeggen dat er niks gebeurt. Een ander belangrijk item, is wel het meedoen van inwoners, organisaties en bedrijven.

Foto: SP
Lees verder
12 maart 2017

Van gouden gemeente naar goud Nederland?

Zo, de laatste loodjes komen eraan.  Zaterdag waren we, net als de meeste andere partijen, her en der in de gemeente zichtbaar. Ongetwijfeld dat maandag en dinsdag nog ergens folders in de bus vallen. En dan is het aan u, de kiezer, om uit te maken hoe het land de komende jaren geregeerd wordt, en natuurlijk door wie.  Als Wijkse SP hebben we laten zien dat als we besturen er wat van maken. De gemeente heeft zelf het predicaat goud voor gekregen. Laten we dat landelijk ook doen.

Foto: Elton Wollenberg/SP
Lees verder
5 maart 2017

Sociaal en met elkaar; het kan!

De verkiezingen komen eraan. Ook lokale partijen benutten alle mogelijkheid om het verhaal aan de man te krijgen. Wat dat betreft kunnen wij als SP een duidelijke boodschap geven. Dat wat namelijk lokaal kan, kan landelijk ook; een goed sociaal beleid, dat financieel zeer degelijk is en dat vooral inwoners mee laat praten.

Lees verder
5 februari 2017

Fractiepraat Februari 2017

Door de komst van Harold Hunnenman is de fractie van de SP in de Wijkse gemeenteraad weer volledig. Maar goed ook want de komende maanden zijn erg belangrijk voor de toekomst van Wijk bij Duurstede.

Lees verder
22 februari 2015

Aan de slag met alternatieven voor slibstort

Eind 2011 is door de gemeenteraad de Visie Rivierfront vastgesteld. Destijds waren er al vragen over de financiering. Uitgangspunt was dat we meer met de rivier kunnen doen: natuurontwikkeling, opvang van hoog water en mogelijkheden voor recreatie. Met alle bezuinigingen is de vraag wat wel of niet gedaan kan worden nog luider geworden. In 2012 deed de BV De Bosscherwaarden een verzoek om zand te graven en de gaten te dichten met slib. Dat levert geld op en lijkt dus interessant omdat zo hoge ambities verwezenlijkt zouden kunnen worden. Afgelopen week werd een inrichtingsplan gepresenteerd door de vennootschap.

Foto: Jan Burger

De Bosscherwaarden

Lees verder
15 maart 2014

Samen aan de slag met onze ondernemers

Ondernemers willen en kunnen wat van onze gemeente maken. Voor zover we dat nog niet wisten, weten we het na onze informatieve partijbijeenkomst van afgelopen maandag. Waarom is dat van belang? Omdat werkgelegenheid de komende jaren speerpunt is. En we als gemeente straks de verantwoording dragen voor iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Lees verder
3 februari 2014

Kunnen we een eigen zwembad behouden?

Afgelopen week hebben we twee van onze Kamerleden rondgeleid. Zij waren onder de indruk van wat hier allemaal op het gebied van zorgvernieuwing gebeurt. Denk daarbij aan het Hospice, AED HartstikkeNodig, NoggesEnMeer, de vele activiteiten van Binding, het nieuwe Ewoud & Elisabeth Gasthuis of ons Wmo-loket. Gerealiseerd door organisaties, beroepskrachten en heel veel vrijwilligers. Maar als we het over kansen en bedreigingen hebben, denken wij ook aan de toekomst van ons zwembad.

 

Lees verder

U bent hier