h

Sociaal en met elkaar; het kan!

5 maart 2017

Sociaal en met elkaar; het kan!

De verkiezingen komen eraan. Ook lokale partijen benutten alle mogelijkheid om het verhaal aan de man te krijgen. Wat dat betreft kunnen wij als SP een duidelijke boodschap geven. Dat wat namelijk lokaal kan, kan landelijk ook; een goed sociaal beleid, dat financieel zeer degelijk is en dat vooral inwoners mee laat praten.

Foto: Jan Burger

Sociaal beleid

Sinds 2006 zitten we nu in het college en draaien we mee aan de knoppen. Niemand kan ontkennen dat we zodoende op sociaal terrein veel hebben veranderd. Niet alleen omdat het moest (de beruchte transities in de zorg en welzijn en bij sociale zaken), maar ook omdat we geloven in een andere opzet. Beleid is luisteren naar betrokkenen en het leveren van maatwerk. Het zijn niet de managers die de baas zijn, maar de mensen om wie het gaat. In de tien jaar daarna hebben we mede dankzij wethouder Jan Burger de ommezwaai mede vorm gegeven. En de gevolgen zijn bekend; het sociaal beleid is alom door kenners en deskundigen geprezen en behoort tot de beste van Nederland.

Kernpunten zijn lokaal maatwerk en mensen mee laten denken. De basis ligt bij de mensen waar het beleid voor is; de patiënten, mensen in de bijstand, inwoners die een huis zoeken, omwonenden die wat van hun omgeving mogen vinden. Het is in de tien jaar dat we meedoen de gewoonte om bewonersavonden te organiseren, om partijen met elkaar om tafel te zetten, om partijen uit te nodigen om mee te denken enzovoorts.

Bovenlokale voorzieningen

De SP is trots op het feit dat in onze gemeente ondanks al die grote Rijksbezuinigingen, waar door de jaren heen bijna alle andere partijen vanuit de regering of als ‘gedoger’ aan meegewerkt hebben, nog steeds een bovenlokaal niveau aan voorzieningen hebben. Maar nog meer zijn we trots dat we de betrokken inwoner, organisatie en de lokale bedrijven een stem hebben gegeven en plek hebben gegeven om hier aan mee te werken.

Vandaar dat we simpel kunnen zeggen; Pak de Macht op 15 maart. Lokaal hebben we laten zien dat het kan. Laat dat landelijk ook zo zijn. Sociaal beleid en er voor elkaar zijn.

Jan Oechies, Fractievoorzitter SP, Wijkse gemeenteraad

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier