h

Jongeren en Onderwijs

7 oktober 2017

Jongeren kunnen woonwensen neerleggen

WIJK BIJ DUURSTEDE – De roep om meer woningen voor jongeren is ook in de Wijkse gemeenteraad hoorbaar. Na jaren van bouwproblemen lijkt nu de tijd rijp om deze handschoen echt op te pakken. SP-wethouder Jeroen Brouwer doet dit samen met woningbouwstichting Cothen en de Wijkse corporatie Volksbelang. “De eerste stap is om de woonwensen van jongeren in kaart te brengen. Daar hebben we dus een bijeenkomst voor opgezet”, aldus Brouwer. De bijeenkomst is aankomende donderdag, 12 oktober, in het Revius gebouw.

Lees verder
2 oktober 2017

SP ziet alarmerende berichten jeugdzorg

WIJK BIJ DUURSTEDE – In het voorjaar stelde de SP schriftelijke vragen over de jeugdzorg en de problemen die hierbij landelijk opgekomen zijn. “Uit de beantwoording bleek dat wij het regionaal goed doen. Maar nu lezen we dat uit een onderzoek van MediQuest blijkt dat in de regio waar Wijk in samenwerkt genoeg zaken spelen. Wat ons betreft alarmerend”, aldus SP-raadslid Gert de Heus, die nogmaals vragen heeft gesteld.

Lees verder
14 juli 2017

Gemeente loopt voorop met fondsen voor jeugd

Foto: Elton Wollenberg

Wijk bij Duurstede – Staatssecretaris Klijnsma maakte extra geld vrij om kinderen uit gezinnen met een laag inkomen te kunnen laten meedoen aan diverse activiteiten. Het Wijkse college heeft deze mogelijkheid met beide handen aangegrepen om de regelingen voor deelname aan sport en cultuur en andere zaken nog beter te regelen. “We hebben nu een unieke situatie dat we een lokaal kinderfonds hebben én één jeugdfonds voor zowel cultuur als sport. Kinderen kunnen zo altijd meedoen”, bekijkt SP-wethouder Jeroen Brouwer.

Lees verder
27 mei 2017

SP wil openbaarheid wachtlijsten Jeugdzorginstellingen

Foto: Elton Wollenberg

Wijk bij Duurstede - Over wachttijden in de Jeugdzorg zijn al in 2000 heldere afspraken gemaakt tussen de zorgverzekeraars en de zorginstellingen, de zogenaamde treeknormen. Voor de geestelijke gezondheidszorg betekent dat: maximaal vier weken wachttijd tussen verwijzing en intakegesprek. En de behandeling moet uiterlijk tien weken na de intake beginnen. Uit onderzoek blijkt dat jongeren gemiddeld twee weken te lang moeten wachten, maar in sommige gevallen zelfs meerdere maanden. Gert de Heus, raadslid van de SP  wil weten hoe het er in Wijk bij Duurstede voor staat.

Lees verder
27 februari 2017

SP doet navraag over kritiek op jeugdzorg

Foto: Jan Burger

 

Wijk bij Duurstede  – In diverse media werd vorige week harde kritiek geuit op de jeugdzorg en hoe gemeenten hier mee omgaan. Via een manifest stelden Jeugdzorg Nederland, GGZ Nederland, de koepel voor gehandicaptenzorg VGN en de orthopedagogische vereniging VOBC, dat in sommige gemeenten kinderen te laat en soms ook verkeerde hulp krijgen. Zelfs de Kinderombudsman herkent zich in dit beeld. “De situatie is echter in elke gemeente anders. Wij willen graag weten of die kritiek ook voor Wijk op gaat”, meldt Gert de Heus, die hier namens de SP schriftelijke vragen over gesteld heeft.

Lees verder
11 november 2016

Kinderen ontbijten met burgemeester Poppens en wethouder Burger

Foto: Jan Burger

Wijk bij Duurstede - In totaal 25 kinderen van basisschool De Wegwijzer hielden vanmorgen (donderdag) een ontbijt samen met burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Jan Burger in het Huis van de Gemeente. Het werd gehouden in de raadszaal. “De kinderen gaven zo het goede voorbeeld voor een gezonde start van de dag,” vertelt wethouder Jan Burger. In zo’n 245 andere Nederlandse gemeenten gebeurde hetzelfde vanmorgen tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt.

 

Lees verder
19 maart 2016

Wijkse SP start campagne referendum in De Heul

Foto: Elton Wollenberg

Wijk bij Duurstede - Zaterdag voerde de Wijkse SP in Winkelcentrum De Heul campagne om de mensen te overtuigen tegen het associatieverdrag met Oekraïne te stemmen. Op 6 april aanstaande is het raadgevend referendum over dat verdrag tussen Oekraïne en de EU.  “Er is nog steeds  een burgeroorlog gaande. Pro-Russische Oekraïners  en Westers georiënteerde inwoners staan lijnrecht tegen over elkaar.  Nu een verregaande samenwerking aangaan betekent olie op het vuur gooien,” aldus lokaal campagneleider Elton Wollenberg.

Lees verder
12 december 2015

Eén jeugdgezondheidszorg voor 0 tot 18 jaar

Wijk bij Duurstede/Zeist - De jeugdgezondheidszorg (JGZ) voor 0 tot 4 jarigen in de regio’s Vallei, Zuidoost-Utrecht en Lekstroom wordt per 1 januari 2016 ondergebracht bij GGD regio Utrecht.

Lees verder
19 april 2015

Informatie scholen kan beter

Wijk bij Duurstede – Het passend onderwijs is alweer enige maanden geleden ingevoerd. Hoewel de gemeente hier niet rechtstreeks over gaat, heeft de SP al bij de coalitie-onderhandelingen laten weten dit punt belangrijk te vinden. “Het is een grote verandering binnen het onderwijs en het gaat hierbij om soms zeer kwetsbare kinderen. Graag blijven wij zodoende op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied. Zeker omdat ouders ook zoekende zijn naar informatie hierover”, meldt Jeroen Brouwer.

Lees verder
9 maart 2015

Opleiding voor moeilijk lerenden blijft

Utrecht/Wijk bij Duurstede - Afgelopen donderdag was de SP aanwezig bij de voorlichtingsmarkt van de Entree XL-opleiding van het ROC Midden Nederland. Deze stond tot voor kort op de nominatie om geschrapt te worden. De SP-afdelingen in de regio Utrecht zijn blij dat de opleiding toch wordt voortgezet. “Het gaat om jongeren met een lager IQ. Het is erg belangrijk dat er ook voor deze doelgroep geschikt onderwijs is in de regio,” aldus afdelingsvoorzitter Frans van der Tol uit Wijk bij Duurstede.

Lees verder

Pagina's

U bent hier