h

Kinderen ontbijten met burgemeester Poppens en wethouder Burger

11 november 2016

Kinderen ontbijten met burgemeester Poppens en wethouder Burger

Foto: Jan Burger

Wijk bij Duurstede - In totaal 25 kinderen van basisschool De Wegwijzer hielden vanmorgen (donderdag) een ontbijt samen met burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Jan Burger in het Huis van de Gemeente. Het werd gehouden in de raadszaal. “De kinderen gaven zo het goede voorbeeld voor een gezonde start van de dag,” vertelt wethouder Jan Burger. In zo’n 245 andere Nederlandse gemeenten gebeurde hetzelfde vanmorgen tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt.

 

De kinderen van De Wegwijzer schoven samen aan de ontbijttafel en maakten kennis met de burgemeester en de wethouder. Ook stelden ze vragen aan hen. Daarna genoten ze van het ontbijt. Het Nationaal Ontbijt promoot deze gezonde start van de dag, omdat veel kinderen in Nederland die overslaan of ongezond eten. Ruim 500.000 kinderen ontbijten deze week samen op zo’n 2.700 basisscholen.

Aan het einde van de maaltijd betaalden burgemeester Poppens en wethouder Burger symbolisch voor hun ontbijt door een donatie te geven aan Jantje Beton. Jantje Beton zorgt samen met kinderen voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken. De leerlingen uit groep 7B namen de cheque met een bedrag van € 250,00 in ontvangst.

Wethouder Jan Burger kijkt met plezier terug op het bijzondere ontbijt: “Het was erg gezellig om in de vroege ochtend met deze groep te ontbijten. Sommigen aten wel acht boterhammen! De kinderen stelden tijdens het ontbijt leuke, spontane vragen, van de Amerikaanse verkiezingen tot de intocht van Sinterklaas. En ze vonden het erg leuk om met de burgemeester en een wethouder samen te eten.”   

Ook de kinderen hebben genoten. Isa (10 jaar oud): “Het was leuk. Deze actie is een goed idee. Ik denk dat kinderen in Nederland door deze actie gezond leren eten.”

Floor (eveneens 10 jaar oud) vult aan: “Het is ook leuk dat je met de hele klas samen eet. En dat je in de raadszaal mag zitten, maakt het ontbijt heel bijzonder.”

Reactie toevoegen

U bent hier