h

SP Wijk bij Duurstede

28 maart 2017

Hulde, hulde aan Jan, onze baanbrekende SP'er

Foto: Elton Wollenberg

Speech van Emile Roemer bij afscheid Jan Burger

Vandaag de dag is de SP landelijk een grote partij met bijna 50 wethouders. Maar – en dat is niet eens zo lang geleden - dat is wel eens anders geweest. Jan is een van de mannen die vanaf dat hij als student actief werd binnen onze partij, voorop gelopen heeft. Lef, doorzettingsvermogen, het goede voorbeeld geven. 

Foto: Elton Wollenberg
Lees verder
26 maart 2017

Emotioneel afscheid van Jan Burger

Foto: Elton Wollenberg

Wijk bij Duurstede – Voor de laatste keer was de raadszaal gevuld voor Jan Burger. Massaal kwamen oud-collega’s, ondernemers, organisaties, ambtenaren, bestuurders uit de regio, SP'ers uit diverse gemeenten afgelopen vrijdag naar het officiele afscheid  van Jan.  Het was zelfs voor Emile Roemer een teken om naar de Karel de Grotestraat af te reizen.

Lees verder
21 maart 2017

Afscheid van Jan Burger

Foto: Hans Dirksen

 

Wijk bij Duurstede - Na bijna drie periodes wethouder geweest te zijn, neemt Jan Burger aankomende vrijdag, 24 maart, afscheid. Om gezondheidsredenen moet hij zijn wethouderschap neerleggen “In de 11 jaren heeft hij veel voor de gemeenschap gedaan”, meent SP-voorzitter Frans van der Tol, “Vandaar dat mensen die afscheid willen nemen dat tussen 16.00 uur en 18.00 uur kunnen komen doen.”  Dit afscheid is in het gemeentehuis aan de Karel de Grotestraat.

Lees verder
12 maart 2017

Van gouden gemeente naar goud Nederland?

Zo, de laatste loodjes komen eraan.  Zaterdag waren we, net als de meeste andere partijen, her en der in de gemeente zichtbaar. Ongetwijfeld dat maandag en dinsdag nog ergens folders in de bus vallen. En dan is het aan u, de kiezer, om uit te maken hoe het land de komende jaren geregeerd wordt, en natuurlijk door wie.  Als Wijkse SP hebben we laten zien dat als we besturen er wat van maken. De gemeente heeft zelf het predicaat goud voor gekregen. Laten we dat landelijk ook doen.

Foto: Elton Wollenberg/SP
Lees verder
9 maart 2017

Jeroen Brouwer definitief geïnstalleerd als wethouder

Foto: Elton Wollenberg

Wijk bij Duurstede -  Jeroen Brouwer is tijdens de laatste raadsvergadering opnieuw beëdigd als wethouder. De oud-fractievoorzitter volgt Jan Burger op,  die vanwege zijn ziekte ontslag heeft moeten nemen. “ In december was het een tijdelijke opvolging. Maar nu Jan niet terug komt, blijf ik in ieder geval wethouder tot de verkiezingen van maart 2018”, meldt Brouwer.

Lees verder
7 maart 2017

Wijk in campagnespot SP

Wijk bij Duurstede - In de nieuwste campagnespot van de SP zijn de Wijkse Molen en De Mazijk te zien."Het is natuurlijk harstikke leuk dat een paar mooie plekjes van onze onze stad te zien zijn in dit filmpje," vertelt wethouder Jeroen Brouwer trots.

Lees verder
27 februari 2017

Hunneman terug van weggeweest

Foto: DitisWijk

 

Wijk bij Duurstede  – Met het afscheid van Jan Burger en alle daarbij behorende veranderingen, verwelkomde de Wijkse SP ook een ander fractielid. Harold Hunneman kwam het team van de socialisten versterken. Hij hoefde niet lang na te denken toen Frans van der Tol en Jeroen Brouwer bij hem aanklopte.  “We moeten als SP in deze situatie allemaal een stapje harder lopen. Daar wil ik graag een steentje aan bijdragen”, vertelt hij zelf.

Lees verder
23 februari 2017

Jan Burger neemt afscheid als wethouder

Foto: Jan Burger

Wijk bij Duurstede – SP-wethouder Jan Burger heeft de gemeenteraad per brief gevraagd om hem ontslag te verlenen, per 7 maart. Hij was vanaf 2006 onafgebroken wethouder namens de SP. “In drie periodes heeft Jan bijna alle portefeuilles gehad.  Hij heeft keihard gewerkt om de veranderingen in de zorg en welzijn goed te laten landen”, meldt fractievoorzitter Jan Oechies. “Als SP verliezen, met een traan in ons oog, echt niet alleen een geweldig politicus, maar ook een kei van een vent,” vult vervangend wethouder Jeroen Brouwer aan.

Lees verder
5 februari 2017

Fractiepraat Februari 2017

Door de komst van Harold Hunnenman is de fractie van de SP in de Wijkse gemeenteraad weer volledig. Maar goed ook want de komende maanden zijn erg belangrijk voor de toekomst van Wijk bij Duurstede.

Lees verder
20 januari 2017

Harold Hunneman geïnstalleerd

Foto: DitisWijk

Wijk bij Duurstede - Harold Hunneman, docent aan het ROC, maakt de fractie van SP Wijk bij Duurstede weer compleet. Harold is  bij de Wijkse SP'ers een vertrouwd gezicht. “In 2006 werkte hij namens de SP mee aan het coalitie programma ‘de Luiken open’ van Pvda, GroenLinks en de SP. Een SP'er van het eerste uur,” aldus Wethouder Jeroen Brouwer.

Lees verder

Pagina's

U bent hier