h

Wijkse SP start campagne referendum in De Heul

19 maart 2016

Wijkse SP start campagne referendum in De Heul

Foto: Elton Wollenberg

Wijk bij Duurstede - Zaterdag voerde de Wijkse SP in Winkelcentrum De Heul campagne om de mensen te overtuigen tegen het associatieverdrag met Oekraïne te stemmen. Op 6 april aanstaande is het raadgevend referendum over dat verdrag tussen Oekraïne en de EU.  “Er is nog steeds  een burgeroorlog gaande. Pro-Russische Oekraïners  en Westers georiënteerde inwoners staan lijnrecht tegen over elkaar.  Nu een verregaande samenwerking aangaan betekent olie op het vuur gooien,” aldus lokaal campagneleider Elton Wollenberg.

“Bovendien is het een uiterst corrupt land. Daar financiële steun aan geven zoals opgenomen in het verdrag, lijkt me een slechte zaak omdat de kans groot is dat dat geld in de zakken terecht komt van corrupte ambtenaren, enzovoorts. Vorig jaar is bijvoorbeeld meer dan een miljard euro van de Wereldbank zoek geraakt in de hoofdstad Kiev,” vult afdelingsvoorzitter Frans van der Tol aan, “Volgens mij moeten we daar ons belastinggeld niet aan spenderen.”

De komende twee zaterdagen gaan de socialisten weer de straat op met de referendumcampagne. “Wij vinden het belangrijk de Wijkenaren te informeren over de gevolgen van het associatieverdrag,” vertelt Wollenberg. “We hopen dat zoveel mogelijk mensen gebruik maken van hun stemrecht op 6 april en daarmee een duidelijk signaal afgeven aan Den Haag en Brussel,” besluit Van der Tol.

Reactie toevoegen

U bent hier