h

Eén jeugdgezondheidszorg voor 0 tot 18 jaar

12 december 2015

Eén jeugdgezondheidszorg voor 0 tot 18 jaar

Wijk bij Duurstede/Zeist - De jeugdgezondheidszorg (JGZ) voor 0 tot 4 jarigen in de regio’s Vallei, Zuidoost-Utrecht en Lekstroom wordt per 1 januari 2016 ondergebracht bij GGD regio Utrecht.

Dit betekent dat alle kinderen van 0 tot 18 jaar uit onze gemeente en uit de gemeenten Renswoude, Veenendaal, Rhenen (regio Vallei), De Bilt, Zeist, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug (regio Zuidoost-Utrecht), IJsselstein, Lopik, Nieuwegein en Houten (regio Lekstroom) voortaan terecht kunnen bij één organisatie. Hiermee ontstaat voor deze gemeenten één gezamenlijke jeugdgezondheidszorg.

Foto: SP Wijk bij Duurstede

GGD regio Utrecht neemt zorg voor 0-4 jarigen over van Vitras

Jeugdgezondheidszorg 0-18 jarigen wordt gebundeld per 1 januari 2016

De consultatiebureaus van Vitras voeren nu nog de jeugdgezondheidszorg voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Per 1 januari 2016 neemt GGD regio Utrecht deze zorg over. Wethouder Jan Burger tekende als bestuurslid bij de GGD regio Utrecht de overeenkomsten. “Het is een goede zaak dat er nu een samenhangende zorg is voor alle jeugdigen van 0 tot 18 jaar. De intensieve contacten met ouders in de eerste vier levensjaren zijn belangrijk voor het meedenken en ondersteunen bij het opgroeien later,” vertelt hij.

Medewerkers en consultatiebureaus blijven

De betreffende medewerkers van Vitras komen in dienst bij de GGD en blijven veelal bij hetzelfde consultatiebureau werken. Ouders en hun kinderen behouden hierdoor de zorg die ze gewend zijn. De consultatiebureaus blijven op dezelfde locatie, met uitzondering van Maarn. Voor Wijk bij Duurstede betekent het dat de consultatiebureaus in het Ewoud en Elisabeth Gasthuis en in de huisartsenpraktijk aan de Karel de Grotestraat open blijven. Alle ouders worden via een brief op de hoogte gebracht van de overgang.

Gemeenten tevreden

De twaalf gemeenten waren zeer tevreden over de manier waarop Vitras het werk uitvoerde, maar hebben hiermee gekozen voor integrale jeugdgezondheidszorg bij de GGD.

Reactie toevoegen

U bent hier