h

- Cothen

20 november 2017

Nieuwbouw aan de Kromme Stelakker

COTHEN - Met het ondertekenen van de benodigde contracten hebben Woningbouwstichting Cothen, ontwikkelaar Plegt-Vos en de gemeente Wijk bij Duurstede het definitieve startsein gegeven voor woningbouw aan de Kromme Stelakker, het oude terrein van de Beatrixschool. Hiermee gaat een oude wens in vervulling. “Helaas kon een eerste plan voor meerdere appartementen niet doorgaan. Maar nu komen er woningen in de vrije koopsector, sociale koopsector en huurwoningen. Voor veel doelgroepen dus”, bekijkt SP-wethouder Jeroen Brouwer.

Lees verder
24 september 2017

Nieuw kunstgrasveld voor SVF

COTHEN – Afgelopen weekeinde begon de nieuwe voetbalcompetitie. Voor voetbalclub SVF was dat een feestelijk begin. Zij begon op een splinternieuw kunstgrasveld. “Gelukkig was dat op tijd klaar, , anders hadden wij als gemeente een groot probleem”, lacht Jeroen Brouwer. Als wethouder had hij de eer om samen met de beoogd nieuwe voorzitter Erwin Rieff de aftrap te verrichten. “Om elk risico te mijden is het een kurk ingestrooid veld geworden”, vertelt de wethouder.

Lees verder
18 januari 2017

Weblog: Poepfabriek Cothen stapje dichterbij

Als raadslid krijg je nog wel een iets bijzonders op de agenda, maar Cothenaren die een poepfabriek willen beginnen? Daar zit vast een luchtje aan. Als je dan vervolgens de achterliggende stukken opzoekt, blijkt er meer dan 600 pagina’s geschreven. Bijvoorbeeld het bestemmingsplan ‘Bedrijf – Co-vergistingsinstallatie’, Milieueffectrapportage (MER), landschappelijke inpassing en bouwtekeningen. Ook is er veel onderzoek gedaan, archeologisch-, akoestisch-, depositie-, geur- en luchtkwaliteitsonderzoek. Al die onderzoeken zijn nodig om uiteindelijk vergunningen te krijgen om te mogen bouwen, denk aan omgevingsvergunning, bouwvergunning en waterwetvergunning.

Foto: Elton Wollenberg
Lees verder
22 mei 2016

Eerbetoon aan Joop van Maurik

Foto: Jan Burger

Cothen - Op 14 mei 2016 is Joop van Maurik overleden. Op donderdag 19 mei werd er een avondwake georganiseerd en op vrijdag 20 mei een uitvaartdienst in de H.H. Petrus en Pauluskerk te Cothen. Joop van Maurik was zeer actief in Cothen. Bijvoorbeeld bij de handbalvereniging Fortissimo, de Zonnebloem, de Stichting Welzijn Ouderen, de carnavalsvereniging, de verlichte optocht en het duo ‘Schots en Scheef’. Hij was ook SP-stemmer en gaf veel tips en adviezen aan de wethouder en het bestuur.

Lees verder
10 januari 2016

Laatste poging voor draagvlak verbreding Dorpsstraat

Foto: Jan Burger

Cothen - Wethouder Jan Burger gaat proberen om zowel de voor- als tegenstanders van de verbreding van de Dorpsstraat in Cothen nogmaals om de tafel te krijgen. “Het is een laatste poging om te proberen een goed gedragen plan te maken waarbij de Dorpsstraat veiliger wordt en de doorstroming verbeterd, ook omdat er de komende jaren tientallen woningen bij zullen komen en het dus drukker zal worden,” meldt hij.

 

Lees verder
27 september 2015

SP-fractie in Cothen

Wijk bij Duurstede - Donderdag 1 oktober om 20:30 uur komt de fractie van de SP naar het Dorpshuis in Cothen. Inwoners van Cothen kunnen met de fractie van gedachte wisselen over het reilen en zeilen in Cothen.

Lees verder
14 maart 2015

Op straat in Cothen en Langbroek

Cothen/Langbroek - Leden van de SP waren vandaag actief met het uitdelen van folders in Cothen en Langbroek. Op maandagavond is de wijk De Geer aan de beurt. Ook worden de komende dagen nog in diverse wijken folders verspreid door de leden uit die wijk. “Op woensdag is het dan zo ver. Dan  hebben de mensen de mogelijkheid om te kiezen voor een ander provinciaal en landelijk beleid. Want de leden van de provinciale staten kiezen straks ook een nieuwe Eerste Kamer,” legt campagneleider Elton Wollenberg uit.

Foto: Elton Wollenberg

Op pad in Cothen

Lees verder
22 februari 2014

Aan de slag in Cothen en Langbroek

Cothen/Langbroek – De verkiezingscampagne is begonnen en daar horen huis-aan-huis folders bij. Opvallend is dat de SP in Cothen en Langbroek een speciale verkiezingskrant verspreid.  “We zijn natuurlijk in alle kernen van onze gemeente actief. Maar investeren in Cothen en Langbroek is van groot belang. Waarom? Vanwege de leefbaarheid en de toekomst van beide dorpen,” laat SP-lijsttrekker Jeroen Brouwer weten.

Lees verder
22 september 2013

Strijdvaardige thuiszorgmiddag Wozoco

Cothen – Vrijdagmiddag was actiecomité Wij zijn de thuiszorg Wijk bij Duurstede in het Cothense Wozoco om de ouderen daar te informeren over de recente ontwikkelingen binnen de thuiszorg. De aanwezige bewoners kregen het boek Wij zijn de Thuiszorg – 15 krachtige portretten.

Jet Bolhuis van het actiecomité riep de aanwezigen op vooral te gaan stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. “De thuiszorgmedewerkers in de gemeente Wijk bij Duurstede zijn de enige in de provincie Utrecht die fatsoenlijk betaald worden voor hun werk. We moeten proberen te voorkomen dat de landelijke afbraak van de thuiszorg ook hier gaat plaatsvinden,” aldus Bolhuis. Volgens haar maakt thuiszorgorganisatie Quarijn daar al een begin mee. “Medewerkers van Quarijn kregen onlangs een brief waarin werd verteld dat overuren niet langer uitbetaald worden. En dat terwijl de zorgmanagers zichzelf jaarsalarissen van rond 90.000 euro toekennen,” legt Bolhuis uit.

Lees verder
27 januari 2013

Derde groep zelfbouwers aan de slag in Langbroek

Langbroek - De derde CPO-groep (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) in de gemeente Wijk bij Duurstede start volgende week met het bouwen van woningen. Het is de tweede groep in Langbroek, die in de nieuwbouwwijk Oranjehof aan de slag gaat. Het gaat om een rij van acht woningen, die aan de zuidwest-zijde komen te staan van het multifunctionele centrum Oranjepoort. De toekomstige bewoners vierden afgelopen vrijdag dit heuglijke feit.

Lees verder

Pagina's

U bent hier