h

Blog GJ de Heus

16 oktober 2017

Jeugd wacht lang op zorg

Stel uw dochter heeft een eetstoornis. Na lang aandringen bezoekt zij eindelijk de huisarts, waarbij zij wordt doorverwezen naar een instelling voor geestelijke gezondheid. Op dit moment staat uw dochter open voor hulp, maar vaak zit ze volledig in de weerstand en is het moeilijk om tot haar door te dringen. Gelukkig is er nu die verwijsbrief, u neemt contact op met de instelling. U hoopt snel terecht te kunnen, maar de wachttijd voor hulp bij eetstoornissen kan oplopen tot 22 weken!

Lees verder
18 januari 2017

Weblog: Poepfabriek Cothen stapje dichterbij

Als raadslid krijg je nog wel een iets bijzonders op de agenda, maar Cothenaren die een poepfabriek willen beginnen? Daar zit vast een luchtje aan. Als je dan vervolgens de achterliggende stukken opzoekt, blijkt er meer dan 600 pagina’s geschreven. Bijvoorbeeld het bestemmingsplan ‘Bedrijf – Co-vergistingsinstallatie’, Milieueffectrapportage (MER), landschappelijke inpassing en bouwtekeningen. Ook is er veel onderzoek gedaan, archeologisch-, akoestisch-, depositie-, geur- en luchtkwaliteitsonderzoek. Al die onderzoeken zijn nodig om uiteindelijk vergunningen te krijgen om te mogen bouwen, denk aan omgevingsvergunning, bouwvergunning en waterwetvergunning.

Foto: Elton Wollenberg
Lees verder
17 december 2016

Blog: Doorbelasting Precario Vitens

De raad van de gemeente Wijk bij Duurstede heeft 12 november 2013 besloten om over te gaan tot het heffen van precario voor de aanwezigheid van waterleidingen van Vitens in gemeentegrond. De gemeenteraad heeft afgelopen dinsdag unaniem besloten om het college de opdracht te geven terug te komen op dit besluit, en de mogelijkheden tot afschaffing te onderzoeken. De SP is hier blij mee. Destijds is het ingevoerd omdat er door Rijksbezuinigingen een tekort was. Nu er wellicht extra geld vanuit Den Haag komt, is het goed om te kijken of er ook iets aan de lasten gedaan kan worden.

Foto: Elton Wollenberg

Wel kan het verhaal dat Vitens u per brief vertelt wat nuance gebruiken.

Lees verder

U bent hier