h

Nieuwbouw aan de Kromme Stelakker

20 november 2017

Nieuwbouw aan de Kromme Stelakker

COTHEN - Met het ondertekenen van de benodigde contracten hebben Woningbouwstichting Cothen, ontwikkelaar Plegt-Vos en de gemeente Wijk bij Duurstede het definitieve startsein gegeven voor woningbouw aan de Kromme Stelakker, het oude terrein van de Beatrixschool. Hiermee gaat een oude wens in vervulling. “Helaas kon een eerste plan voor meerdere appartementen niet doorgaan. Maar nu komen er woningen in de vrije koopsector, sociale koopsector en huurwoningen. Voor veel doelgroepen dus”, bekijkt SP-wethouder Jeroen Brouwer.

Bouwen op het oude schoolterrein was altijd al de bedoeling. In eerste instantie lagen hier plannen voor een appartementencomplex voor. “Daarbij zaten ook enkele woningen in een duurder huursector, zodat het geheel financieel haalbaar was. Dankzij de nieuwe regels van oud VVD-minister Blok, viel dat model weg. Vervolgens kon WBS Cothen ook met deze regels minder geld lenen en dus nog minder huurhuizen afnemen. Maar dat is dus gecompenseerd met vier sociale koopwoningen. Daar is volgens de betrokken partijen in Cothen ook vraag naar”, aldus de wethouder.

De wethouder ziet de verandering dus nog steeds al pure winst voor het dorp. “Er zijn nu met alle plannen, op het oude Stooker-terrein, op de oude Kamp en hier flink wat woningen toegevoegd aan het bestand van de woningbouwstichting in Cothen. En dat ook nog in veel prijscategorieën, huur en koopwoningen. Zo hebben we ook echt wel voorzieningen bijgebouwd. Dat is mooi. Maar we zitten niet stil en we kijken ook vol op naar de toekomst voor Cothen”, besluit Brouwer.

Reactie toevoegen

U bent hier