h

De Kamp weer stapje vooruit

9 februari 2018

De Kamp weer stapje vooruit

Foto: Jeroen Brouwer / Fotograaf bekend

COTHEN – Het grote bouwproject op de Kamp is vorige week weer een stapje vooruit gegaan. SP-wethouder Jeroen Brouwer (Volkshuisvesting) klom de bouwkraan in om met een symbolische daad, het neerleggen van de laatste vloerplaat, het bouwplan van aannemer Van der Tol te starten. Er komen hier zes twee-onder-een-kappers. “Het mooie is dat een gezin uit t Goy komt, twee uit Wijk en drie uit Cothen. We bouwen dus voor de
regionale, maar vooral lokale behoefte”, aldus Brouwer.

Het project op de Kamp loopt al een aantal jaar. Hoewel er tijdens de crisis wel gebouwd is op het oude sportpark, trekt de huidige markt wel weer beter aan. Ook aannemer van der Tol is weer begonnen. “Ik heb begrepen dat het leveren van materiaal zelfs een kleine ramp was. Er is een zwaar te kort aan bijvoorbeeld heipalen en de prijzen van de fabrikanten schieten omhoog. Maar gelukkig kon de start nu dus, met enkele maanden vertraging, wel beginnen”, legt hij uit.

De wethouder kijkt met enige trots rond op het oude voetbalveld. “Een paar jaar geleden liep ik hier eens heen met de helaas overleden Toon van Dijk, naar wie de straat op het terrein is genoemd. Hij vertelde nog over hoe hij hier als kleine jongen rondliep. Ik weet nog dat ik hier als kleine jongen zelf voetbalde. Op zaterdag of zondag naar opa en oma op de Willem Alexanderweg en dan snel naar het SVF-veld. Nu komt hier een stel wonen die ik ooit les heb gegeven. Zo kan het lopen. Als ik hoor dat lokale bedrijfjes van Paul van der Mispel en Jeroen van Leeuwen meebouwen, dan denk ik; mooi zo op zijn Cothens”, eindigt Brouwer.
 

Reactie toevoegen

U bent hier