h

Dikke acht voor Cothen

21 januari 2018

Dikke acht voor Cothen

Foto: Jeroen Brouwer / Elton Wollenberg

COTHEN – In de waterige kou zochten de SP-leden afgelopen zaterdag hun weg door Cothen. Vanaf de Cob Balkplein belden zij hier en daar aan om Cothenaren te bevragen over hun leefomgeving. Net als in veel andere wijken is het woongenot hoog. `De mensen geven hun dorp gemiddeld een 8,2.  De saamhorigheid, hands-on-mentaliteit worden enorm gewaardeerd. Er wordt zelfs gezegd om maar geen reclame te maken, anders wilt iedereen er wonen`, lachen SP-lijsttrekker Jeroen Brouwer en Harold Hunneman, die de tournee organiseert.

Langs de deuren trekken om een goede lijst met verbeterpunten mee te nemen bij het verkiezingsprogramma. Dat is voor de SP een van de doelen van de Wijkentoer. Afgelopen weekeinde deden de socialisten Cothen dus aan. “We weten al dat het verenigingsleven hier als zeer positief worden gezien. Echt alle Cothenaren die we spraken begonnen hierover, bij de vragen naar de sterke punten. De saamhorigheid, handen-uit-de-mouwen karakter, sociale omgang, gezelligheid; Cothen staat er nu eenmaal bekend om”, bekijkt Brouwer.

Toch grepen de inwoners ook hier de mogelijkheid aan om verbeterpunten naar voren te halen. Zo is het voor kinderen aan de ene kant veilig, qua verkeer en criminaliteit, maar is er ook vraag naar jongerenplekken. “En ook voor ouderen. Ze zien dat er best veel dingen gedaan worden dor bijvoorbeeld de ouderenvereniging, SVF of Fortissimo. Maar uitjes, naar buiten  gaan vindt men belangrijk. Typisch Cothens dat er gelijk voorbeelden worden genoemd voor die leuke dingen, waar soms zelfs al aan gewerkt wordt voor leuke dingen, zoals meer dingen doen in de Oude Boomgaard´, eindigt Brouwer. De twee SP-ers voegen de opmerkingen toe aan hun bijlage met actiepunten voor de komende jarenvier jaar.

Reactie toevoegen

U bent hier