h

Sport en Cultuur

3 maart 2018

Kinderen genieten van vele sporten

Foto: Jeroen Brouwer / Jeroen Brouwer

WIJK BIJ DUURSTEDE – Bijna tweeënhalf jaar geleden opende Jan Burger als wethouder sport de deuren van de nieuwe sporthal en turnhal op sportpark Marienhoeve. Tevens zette hij zich met het college in om de organisatie en de financiën van Stichting Wijksport te verbeteren.  Zijn opvolger, Jeroen Brouwer, ging afgelopen vrijdag met hem kijken hoe beide dingen bij de Wijkse Spelen samen kwamen.  ‘Buiten waren er mensen aan het schaatsen en binnen 85 kinderen aan het sporten. En dat in al die prachtige zalen en met behulp van de vrijwilligers van de verenigingen en de medewerkers van Wijksport’, vertelt Brouwer.

Lees verder
5 januari 2018

Sporten nog leuker voor iedereen

Op sportpark Mariënhoeve is het nieuwe jaar goed begonnen. Het kinderspektakel trok vele honderden kinderen, mama’s, papa’s, opa’s en oma’s naar het sportpark. Geweldig om te zien hoe de werkorganisatie van Wijksport met vele vrijwilligers dit geregeld heeft. Complimenten. En dan komt er ook nog eens een volwaardig bestuur voor de Stichting, vol enthousiaste mensen. Dat brengt een goede toekomst voor het sportpark en de verenigingen. Sporten wordt zo nog in Wijk en omgeving nog leuker.

Lees verder
10 december 2017

SP spant zich in voor integraal plan rond museum

Foto: Fotograaf bekend

WIJK BIJ DUURSTEDE  - De Wijkse gemeenteraad neemt deze week een besluit over het krediet om het oude stadhuis te renoveren, en geschikt te maken als museum. SP-fractievoorzitter Jan Oechies ziet in dat dit nodig is.  Het monumentale pand is aan een opknapbeurt toe. “Of het nu een kantoor wordt, of een jeugdherberg of een museum; er moet ni iets gedaan worden.  Wel is het dan goed om ook de buren hierbij te betrekken. Zo hebben wij vernomen dat de kerkgenootschappen inmiddels wel mee willen denken. Goed om zo het hele plaatje inzichtelijk te krijgen”, meent hij.

Lees verder
10 december 2017

Groot feest bij Levitas

Foto: Jeroen Brouwer

WIJK BIJ DUURSTEDE – Volleybalvereniging Bourgondië vierde enkele weken geleden al haar vijftig jarig jubileum. Dit weekeinde was het de beurt aan gymnastiek en turnvereniging Levitas.  Joop de Bruin, oud- gymnastiek docent en oud-directeur van de Wijkse MAVO zetten destijds het initiatief op. “En kijk wat er nu van geworden is, een club waar ouderen en de jongste inwoners veel plezier kunnen hebben”, aldus wethouder Sport Jeroen Brouwer.

Lees verder
24 september 2017

Nieuw kunstgrasveld voor SVF

COTHEN – Afgelopen weekeinde begon de nieuwe voetbalcompetitie. Voor voetbalclub SVF was dat een feestelijk begin. Zij begon op een splinternieuw kunstgrasveld. “Gelukkig was dat op tijd klaar, , anders hadden wij als gemeente een groot probleem”, lacht Jeroen Brouwer. Als wethouder had hij de eer om samen met de beoogd nieuwe voorzitter Erwin Rieff de aftrap te verrichten. “Om elk risico te mijden is het een kurk ingestrooid veld geworden”, vertelt de wethouder.

Lees verder
8 oktober 2016

Zorgen over sporten op kunstgrasvelden

Foto: Jan Burger

Cothen/Langbroek/Wijk bij Duurstede - In de gemeente Wijk bij Duurstede is rubbergranulaat toegepast bij de velden van CDW, SVF en SVL. Stichting Wijksport heeft in overleg met voetbalvereniging CDW en de gemeente besloten om tot en met de herfstvakantie niet op de kunstgrasvelden te voetballen. CDW wijkt uit naar gewone grasvelden. De andere twee sportverenigingen begrijpen de onrust en vinden de bezorgdheid over de gezondheid van hun voetballers terecht. Zij hebben besloten om de extra onderzoeken af te wachten, zoals de KNVB voorstelt.

Lees verder
8 oktober 2016

Mariënhoeve-loop was opnieuw groot succes!

Foto: Jan Burger

Wijk bij Duurstede - Afgelopen vrijdag {7 oktober) werd op sportpark Mariënhoeve de zogenoemde ‘Mariënhoeve-loop’ gehouden. “Ik was ‘s morgens aanwezig als sportwethouder voor het uitreiken van de prijzen en het starten van de wedstrijden. De groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen deden mee en ‘s middags waren er lopers van het Revius Lyceum. Veel kinderen deden mee. Uit Wijk natuurlijk, maar ook uit Cothen en Langbroek. Het was prachtig om te zien,” vertelt SP-wethouder Jan Burger.

Lees verder
1 oktober 2016

Nieuw zwembad nog ver weg

Foto: Sabine de Groot

Wijk bij Duurstede – De gemeenteraad boog zich afgelopen week wederom over het zwembad. Onderwerp van gesprek was het tweede rapport van onderzoeksbureau Synarchis naar de mogelijkheden.  Geen enkel mogelijk zwembad valt hierbij binnen de door de raad unaniem vastgestelde financiële kaders. “Eén van de mogelijkheden die Synarchis heeft uitgewerkt is een bad met een lengte van vijftien bij acht meter.  De vraag is of we dat moeten willen. Daar mogen marktpartijen nu nog verder naar kijken”, vat SP'er Jan Oechies kort samen.

Lees verder
25 september 2016

Shantyfestival was weer een groot succes

Foto: Jan Burger

Wijk bij Duurstede - Afgelopen zaterdag was er het 14e ‘Shantyfestival Rijn en Lek’ in het centrum van Wijk bij Duurstede.  Veel koren uit de regio traden op. “Maar liefst zestien koren brachten zeemans- en andere liederen ten gehore op acht verschillende podia verspreid over de historische binnenstad. Het was prachtig om te zien. En datzelfde gold ook voor de mooie oude boten in de haven,” vertelt bestuurslid Elton Wollenberg van de SP.

Lees verder
27 juli 2016

Goed gesprek tussen bestuur dartsvereniging en SP

Foto: Jan Burger

Wijk bij Duurstede - Gisteren waren SP-raadslid Gert de Heus en wethouder Jan Burger te gast bij Break Out. Drie bestuursleden van de dartsvereniging gingen het gesprek aan en al snel werd duidelijk dat er niet volgens het besluit van het college is gehandeld. Begin dit jaar gaf het college aan dat een lening zou kunnen worden afgesloten via Wijksport of er een goede alternatieve locatie beschikbaar moest zijn. De conclusie was dat vanuit Wijksport alleen maar is ingezet op een alternatieve locatie, ook al werd er geen geschikte ruimte gevonden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier