h

Mariënhoeve-loop was opnieuw groot succes!

8 oktober 2016

Mariënhoeve-loop was opnieuw groot succes!

Foto: Jan Burger

Wijk bij Duurstede - Afgelopen vrijdag {7 oktober) werd op sportpark Mariënhoeve de zogenoemde ‘Mariënhoeve-loop’ gehouden. “Ik was ‘s morgens aanwezig als sportwethouder voor het uitreiken van de prijzen en het starten van de wedstrijden. De groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen deden mee en ‘s middags waren er lopers van het Revius Lyceum. Veel kinderen deden mee. Uit Wijk natuurlijk, maar ook uit Cothen en Langbroek. Het was prachtig om te zien,” vertelt SP-wethouder Jan Burger.

Groep 6 liep twee ronden, de groepen 7 en 8 liepen er drie en de leerlingen van het Revius Lyceum liepen maar liefst zes ronden over het sportveld.

Foto: Jan Burger

Om zeven uur ’s morgens waren de vrijwilligers aanwezig om het podium op te bouwen, de parkeerplaatsen af te zetten, de geluidsinstallatie op te bouwen, de start en aankomst te regelen. Ook waren er prijzen voor de drie beste jongens en meisjes bij de verschillende groepen.

“De appels en het water kwamen van De Kersenhut in Cothen en de Albert Heijn. Het was prachtig om te zien hoe die kinderen alles uit de kast haalden om te strijden tegen elkaar en er waren ook veel ouders aanwezig,” vertelt Burger.

“In totaal deden er maar liefst 850 kinderen mee. Er waren ook EHBO-ers aanwezig. Kortom, het was een groot succes en ik wil de vrijwilligers en mensen van de organisatie nogmaals bedanken voor de inzet die ze getoond hebben,” besluit de SP'er.

Reactie toevoegen

U bent hier