h

Afscheid van Jan Burger

21 maart 2017

Afscheid van Jan Burger

Foto: Hans Dirksen

 

Wijk bij Duurstede - Na bijna drie periodes wethouder geweest te zijn, neemt Jan Burger aankomende vrijdag, 24 maart, afscheid. Om gezondheidsredenen moet hij zijn wethouderschap neerleggen “In de 11 jaren heeft hij veel voor de gemeenschap gedaan”, meent SP-voorzitter Frans van der Tol, “Vandaar dat mensen die afscheid willen nemen dat tussen 16.00 uur en 18.00 uur kunnen komen doen.”  Dit afscheid is in het gemeentehuis aan de Karel de Grotestraat.

Jan Burger heeft gedurende de drie periodes veel portefeuilles gehad en zo’n beetje alle onderwerpen wel aangesneden.  Hiermee was hij een spin in het web bij de zogenaamde transities, waarbij zorg en welzijn naar de gemeenten kwamen. “dat Jan dit goed aanpakte, is wel bewezen door alle organisaties die, bij gemeentelijke vergelijkingsonderzoeken, Wijk bij Duurstede hebben geroemd door de jaren heen. Met natuurlijk als hoogtepunt het uitroepen van Gouden Gemeente. Daarnaast zijn er tegen de crisis in woningen gebouwd, is er werkgelegenheid gekomen en dat in zowel Cothen, Langbroek als Wijk.”

Voordat hij naar Wijk kwam was hij bijna twintig jaar lang politiek actief in Culemborg. Zo was hij fractievoorzitter en wethouder, maar ook lid van de provinciale staten van Gelderland. In de laatste hoedanigheid werd hij ook tot politicus van het jaar uitgeroepen. “Ook was hij beleidsmedewerker in de zorg, voorzitter van allerlei verenigingen en later directeur van welzijnsorganisaties. Kortom; hij heeft zijn sporen meer dan verdient. Vandaar dat we groot afscheid van hem nemen”, eindigt Van der Tol.

Reacties

Jan verdiend een groots uitzwaaimoment

Reactie toevoegen

U bent hier