h

Blog Jeroen Brouwer

16 maart 2018

Integriteitprobleem?

Op ditiswijk.nl verscheen afgelopen dagen een stukje waarin mijn integriteit te sprake kwam. Er volgde een soms heftige discussie. Spijtig. Wat kan ik tegen deze beschuldigingen doen? Weinig. Dan wordt het modder gooien, of een welles-nietes-spelletje, waar-rook-is-vuur verhaal. En daar pas ik voor. Niet omdat de beschuldigingen kloppen. Nee verre van dat. Maar dit soort moddergooien moeten we niet willen.

Lees verder
9 maart 2018

Lokaal en actief

Lokale partijen zitten bij opiniepijler Maurice de Hondt weer in de lift. Zij vullen een gat op dat ontstaat omdat bijvoorbeeld de PVV en FvD niet meedoen.  Volgens De Hondt hebben vooral de VVD, D66 en de PvdA veel te duchten van de lokale partijen, en het CDA het minst. In de Wijkse situatie ligt dat wellicht weer wat anders. Niet in de plaatst omdat de verhoudingen hier wel eens totaal anders zijn.

Lees verder
25 februari 2018

Meedoen

Afgelopen weken is het woord participatie, oftewel meedoen, vele malen naar boven gekomen. De burger moet meer kunnen participeren. De lokale discussies zijn vaak wat overdreven. Er zijn al heel veel projecten waarbij lokale betrokken inwoners meedoen en meedenken. Er is nu eenmaal al veel kennis en kunde aanwezig, en de gemeente weet deze steeds beter te gebruiken.

Foto: Elton Wollenberg
Lees verder
21 januari 2018

Iedereen kan meedenken en meedoen

Soms zijn er van die gemeenteraadsvergaderingen waarin duidelijk wordt dat we extra trots mogen zijn, op al die mensen die zich lokaal zo inzetten voor de mooie dingen. Afgelopen week was er weer zo’n avond.  Er stonden drie belangrijke zaken op het programma; de nieuwe maatschappelijke agenda, de markt en een onderdeel van het minimabeleid.

Lees verder
5 januari 2018

Sporten nog leuker voor iedereen

Op sportpark Mariënhoeve is het nieuwe jaar goed begonnen. Het kinderspektakel trok vele honderden kinderen, mama’s, papa’s, opa’s en oma’s naar het sportpark. Geweldig om te zien hoe de werkorganisatie van Wijksport met vele vrijwilligers dit geregeld heeft. Complimenten. En dan komt er ook nog eens een volwaardig bestuur voor de Stichting, vol enthousiaste mensen. Dat brengt een goede toekomst voor het sportpark en de verenigingen. Sporten wordt zo nog in Wijk en omgeving nog leuker.

Lees verder

U bent hier