h

Integriteitprobleem?

16 maart 2018

Integriteitprobleem?

Op ditiswijk.nl verscheen afgelopen dagen een stukje waarin mijn integriteit te sprake kwam. Er volgde een soms heftige discussie. Spijtig. Wat kan ik tegen deze beschuldigingen doen? Weinig. Dan wordt het modder gooien, of een welles-nietes-spelletje, waar-rook-is-vuur verhaal. En daar pas ik voor. Niet omdat de beschuldigingen kloppen. Nee verre van dat. Maar dit soort moddergooien moeten we niet willen.

Ik ben de politiek ingegaan om de gemeente te veranderen. Als SP mogen we trots zijn op dat wat we in een tijd van een enorme economische crisis en miljoenen aan bezuinigingen toch voor elkaar hebben weten te brengen. Wat er toch geïnvesteerd is in de maatschappij; de zorg, sport, honderden woningen, lokale economie, enzovoorts. Voor en door Cothenaren, Langbroekenaren en Wijkenaren. Samen met inwoners, bedrijven en organisaties zijn we de crisis door gekomen.

De integriteitsvragen leg ik naast me neer. Het heeft geen zin om hierin mee te gaan. Daar doe ik helemaal niemand een plezier mee. De lokale politiek niet, waar we juist veel samenwerken. De lokale maatschappij niet; wie zit er nu te wachten op vechtende politici?

Het is en blijft prachtig om voor Wijk, Cothen en Langbroek te mógen werken. Als geboren en getogen Wijkenaar doe ik het werk uit liefde voor de gemeenschap. Het is een eer en ik ga hier zeker mee door. Niet voor mezelf, maar voor al die mensen die het nodig hebben.

De discussie ga ik dus niet op deze manier aan. Want nog mooier dan het werk, is het feit dat ik elke dag in staat ben om op de fiets stappen om mijn dochters naar school te brengen. Zij, en mijn vrouw, staan altijd voorop. Door verder te discussiëren, zullen ook zij verder geraakt worden. Door met modder te gaan gooien, zullen zij ook nagekeken worden. Nu en in de toekomst. Daar pas ik voor. Laat ze dan maar roepen.

Ik wil iedereen die de moeite heeft genomen om contact te zoeken, bedanken voor de warme reacties. Het maken mij na deze beschuldigingen sterker. Als mensen vragen hebben over mijn integriteit kunnen ze deze komende zaterdag stellen. Dan ben ik 13.00 uur tot 16.00 uur op de Markt in Wijk bij Duurstede. Mocht men niet kunnen en liever een afspraak willen maken om vragen te bespreken, bel of mail gerust. Want ik blijf open, transparant en eerlijk.

Laten we vooral doorgaan met het goede werk. Want de basis is goed. Laten we verder vooruit gaan, voor iedereen.

Met vriendelijke groet (zoals altijd),

Jeroen Brouwer

06-10948703. e-mail jeroenb@tomaatnet.nl

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier