h

Blog Jeroen Brouwer

14 december 2014

Politiek bedrijf je niet alleen met de mond…

Ondernemers en vrijwilligers zijn belangrijk. Allebei stonden ze deze week in de schijnwerpers. Helaas concludeer ik dat de politieke interesse voor deze groepen totaal verschillend is.

Foto: Elton Wollenberg

Fractievoorzitter Jeroen Brouwer in gesprek op de Markt

Lees verder
11 november 2014

Lokale keuzes met poten in eigen Wijkse klei

Voorzitter, collega raadsleden, toeschouwers en politiek geïnteresseerden vandaag maken we als lokale politiek keuzes. Keuzes die altijd wel iemand raken. Het probleem is dat wij steeds meer te maken krijgen met keuzes die landelijk gemaakt worden. Als SP-er merk ik dat het steeds moeilijker is om alles waar we voor staan uit te leggen aan onze inwoners.

Lees verder
5 oktober 2014

Samen aan de slag voor een sterk en betrokken Wijk bij Duurstede

Het valt allemaal niet mee. Opnieuw moet onze gemeente de komende tijd anderhalf miljoen bezuinigen.  Ik weet niet beter dan dat we ieder jaar geconfronteerd worden met nieuwe (rijks)bezuinigingen, hogere lasten en tegenvallende inkomsten. Dat begon al vóór de crisis.  En met die anderhalf miljoen zijn we er nog niet. Want er komen veel taken bij op het gebied van de zorg, de jeugdhulp en de toeleiding naar werk. Hier is een bedrag gemoeid van zo’n 10 tot 12 miljoen euro. Maar ook daarover krijgen we een Rijkskorting van zo’n 20 tot 25%, waarbij de gemeente opdraait voor de risico’s.

Lees verder
18 maart 2014

Handen uit de mouwen

De campagne zit er bijna op. Net nog wat laatste folders rondgebracht en nu is het ‘billenknijpen’ tot woensdagnacht. Dan weten we hoe er is gestemd. Hopelijk gaan veel mensen dat doen, want er staat wat op het spel. Hoe de uitslag ook is, een ding kunnen we verzekeren: wij zijn klaar om ook de volgende vier jaar de handen uit de mouwen te steken.

Lees verder
8 maart 2014

Gooien we uw geld over de balk?

Voordat iedereen verder gaat met lezen, bied ik mijn excuses aan, aan alle ‘Janussen’ (zie ook deze column op ditiswijk.nl) onder u. Dit wordt namelijk een saai financieel verhaal. Sommige partijen, BBNu voorop, roepen nog wel eens dat er een miljoenenschuld is opgebouwd. Dat er met geld gesmeten is en de lasten eenzijdig bij de burgers terechtkomen. Natuurlijk laten wij dan zien hoe goed ‘ons gemeenschapsgeld’ besteed is (huizen, voorzieningen, goede zorg, enzovoorts) en dat het wel meevalt met die lasten.

Lees verder
20 februari 2014

Sport voorop

Ergens aan het einde van de vorige eeuw haalden diverse politieke partijen bij verkiezingsdebatten hard uit naar sportverenigingen. Sport was destijds duidelijk geen politieke zaak. In Cothen, Langbroek en Wijk lagen zwaar verouderde sportvoorzieningen. Nu, ruim tien jaar later, kunnen de sporters tevreden zijn. Met de goedkeuring voor de plannen voor een nieuwe sporthal op Mariënhoeve, kunnen ook de laatste (binnen)sportverenigingen straks prima uit de voeten.

Lees verder
15 februari 2014

Bij (bouw)plannen: luisteren en draagvlak krijgen

Regiegemeente, co-creatie, participatiesamenleving. Negatief beschouwd zijn het allemaal mooie woorden om vele bezuinigingen goed te praten. Aan de andere kant: ook de SP vindt dat er bezuinigd kan en moet worden. Door bijvoorbeeld te snijden in bureaucratie of overbodige regels, of voorzieningen anders op te zetten. Maar belangrijk is en blijft dat we als gemeente samen met de betrokkenen aan de slag gaan.

Lees verder

U bent hier