h

Wij zijn de thuiszorg

23 april 2015

Wijk bij Duurstede als voorbeeld hoe de zorg overeind kan blijven

Borculo/Wijk bij Duurstede - Wethouder Jan Burger heeft woensdagmiddag in Borculo, de gemeente Berkelland, in de Achterhoek gesproken op een manifestatie van bezorgde thuiszorgmedewerkers en cliënten. Hij was daar op uitnodiging van vakbond FNV.  Hij vertelde de 150 aanwezigen, waaronder ook een aantal raadsleden en de plaatsvervangend wethouder (omdat de direct verantwoordelijke wethouder is opgestapt) dat de zorg anders en slimmer georganiseerd kan worden.

Lees verder
27 november 2014

Thuiszorgboegbeeld Jet Bolhuis in programma RTV Utrecht

Wijk bij Duurstede - De Wijkse thuiszorgmedewerker Jet Bolhuis was vandaag, op donderdag 27 november, met een cliënt  te zien in het programma U Vandaag bij RTV Utrecht. Tijdens het interview uit zij haar zorgen over de bezuinigingen op de huishoudelijke zorg: “De meeste cliënten krijgen vanaf volgend jaar nog maar twee uur per week hulp in plaats van drie uur nu. Daardoor is het bijvoorbeeld niet meer mogelijk om een boodschap voor hen te doen bij winters weer.”

Jet Bolhuis tijdens de thuiszorgmanifestatie in Amsterdam op 8 juni 2013

Lees verder
19 november 2013

‘Zorg in natura’, een beter alternatief

Wijk bij Duurstede - Op 14 november was er een informatiebijeenkomst over de PGB-pool van het WMO-loket. Het actiecomité ‘Wij zijn de thuiszorg Wijk bij Duurstede’ was aanwezig. Mirjam van Echteld, Stefanie Luiten, Janet van Tongeren en Jet Bolhuis zijn allen thuiszorgmedewerkers bij een thuiszorgorganisatie. Zij deelden een flyer uit met eerlijke informatie over ‘Zorg in Natura’. “Dat blijft het beste alternatief voor mensen die thuiszorg nodig hebben en geen zin hebben in allerlei wettelijke en administratieve rompslomp,” aldus Mirjam van Echteld.

Lees verder
3 november 2013

Wijks thuiszorgcomité in protest tegen PGB-pool

Wijk bij Duurstede - Dinsdagavond, 29 oktober, sprak Jet Bolhuis van het comité 'Wij zijn de thuiszorg Wijk bij Duurstede” in bij de gemeenteraad. Zij sprak namens het comité haar verwondering uit over de brief die het WMO-loket naar alle cliënten, die thuiszorg ontvangen, heeft gestuurd. In de brief wordt geadviseerd over te stappen naar een Persoons Gebonden Budget (PGB). “Dit is heel slecht voor thuiszorgmedewerkers in loondienst. En cliënten worden werkgever, terwijl de meeste gewoon goede zorg willen en niets meer”, aldus Bolhuis.

Lees verder
19 oktober 2013

SP stelt vragen over PGB-regeling

Wijk bij Duurstede  -  Sinds kort heeft Stichting Binding de rol van matchmaker aangemeten gekregen als bemiddelaar tussen cliënten en medewerkers in de thuiszorg. Mensen met een PGB-regeling en werknemers die niet via een organisatie willen werken kunnen hier aankloppen om aan elkaar gekoppeld te worden. De SP, die destijds al tegen het opzetten van deze pool was, heeft hier schriftelijke vragen over gesteld. “Omdat een regeling de arbeidspositie van een medewerker kan verslechteren en omdat we willen weten hoe de kwaliteitsregister is geregeld. Thuiszorg is namelijk meer dan gewoon poetsen”, stelt Hans Pouw namens de partij vast.

Lees verder
19 oktober 2013

Problemen bij Quarijn

Wijk bij Duurstede  - De gemeente mag best trots zijn op ons WMO-model. Veel geprezen in vergelijkende onderzoeken, kleine en grote gemeenten komen op bezoek om een kijkje te nemen in de keuken. “Maar het belangrijkste is dat cliënten tevreden zijn en medewerkers een waardig loon verdienen. Wij willen dit graag zo houden. Wij hebben echter gehoord over problemen bij Quarijn en hebben hier schriftelijke vragen over gesteld”, meldt Hans Pouw namens de SP.

Lees verder
22 september 2013

Strijdvaardige thuiszorgmiddag Wozoco

Cothen – Vrijdagmiddag was actiecomité Wij zijn de thuiszorg Wijk bij Duurstede in het Cothense Wozoco om de ouderen daar te informeren over de recente ontwikkelingen binnen de thuiszorg. De aanwezige bewoners kregen het boek Wij zijn de Thuiszorg – 15 krachtige portretten.

Jet Bolhuis van het actiecomité riep de aanwezigen op vooral te gaan stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. “De thuiszorgmedewerkers in de gemeente Wijk bij Duurstede zijn de enige in de provincie Utrecht die fatsoenlijk betaald worden voor hun werk. We moeten proberen te voorkomen dat de landelijke afbraak van de thuiszorg ook hier gaat plaatsvinden,” aldus Bolhuis. Volgens haar maakt thuiszorgorganisatie Quarijn daar al een begin mee. “Medewerkers van Quarijn kregen onlangs een brief waarin werd verteld dat overuren niet langer uitbetaald worden. En dat terwijl de zorgmanagers zichzelf jaarsalarissen van rond 90.000 euro toekennen,” legt Bolhuis uit.

Lees verder
15 september 2013

Wijks Thuiszorgcomité bij Dag van de Zorg

Wijk bij Duurstede/Utrecht – Het Wijkse Thuiszorgcomité was zaterdag aanwezig op de dag van de zorg van Abvakabo in de Utrechtse Jaarbeurs. Daar werden ze met achthonderd andere thuiszorgmedewerkers door vakbondsvrouw Lillian Marijnissen bijgepraat over de vervolgacties en de komende cao-onderhandelingen. “We hebben goede resultaten geboekt met eerdere acties dit jaar, maar het blijft belangrijk hiermee door te gaan juist in het belang van onze cliënten,” aldus Jet Bolhuis van het actiecomité.

Lees verder
9 september 2013

'Wij zijn de thuiszorg' in WoZoCo

Cothen. Vertegenwoordigers van 'Wij zijn de thuiszorg Wijk bij Duurstede' komen 20 september om 14.00 uur in Cothen in het WoZoCo vertelen over de thuiszorg. Zij spreken over wat er allemaal gaat gebeuren met de zorg. U bent van harte uitgenodigd om over de zorg mee te komen praten. Als u geen vervoer heeft, bel dan naar Joop van Maurik: 06-22 87 88 89.

Lees verder

Pagina's

U bent hier