h

Thuiszorgboegbeeld Jet Bolhuis in programma RTV Utrecht

27 november 2014

Thuiszorgboegbeeld Jet Bolhuis in programma RTV Utrecht

Wijk bij Duurstede - De Wijkse thuiszorgmedewerker Jet Bolhuis was vandaag, op donderdag 27 november, met een cliënt  te zien in het programma U Vandaag bij RTV Utrecht. Tijdens het interview uit zij haar zorgen over de bezuinigingen op de huishoudelijke zorg: “De meeste cliënten krijgen vanaf volgend jaar nog maar twee uur per week hulp in plaats van drie uur nu. Daardoor is het bijvoorbeeld niet meer mogelijk om een boodschap voor hen te doen bij winters weer.”

Jet Bolhuis tijdens de thuiszorgmanifestatie in Amsterdam op 8 juni 2013

“Ook is er geen tijd meer voor een kop koffie en een gesprekje. Veel cliënten vinden het belangrijk dat ik een luisterend oor bied. Ze ervaren hun oude dag door de korting op de thuiszorg als niet zo leuk meer,” vervolgt Bolhuis. Door het regeringsbeleid en de invulling die staatssecretaris Van Rijn daaraan geeft krijgen gemeenten vanaf 2015 ruim veertig procent minder budget voor huishoudelijke zorg.

Al bijna twee jaar is Bolhuis als actief SP-er en thuiszorgmedewerker het boegbeeld van actiecomité ‘Wij zijn de thuiszorg Wijk bij Duurstede’. Het comité voerde samen met thuiszorgmedewerkers in veel andere gemeenten actie tegen de bezuiningen op de zorg. Overigens zijn de bezuinigingsmaatregelen in Wijk bij Duurstede nog heel beperkt in vergelijking met veel andere gemeenten. Soms dreigt vrijwel de gehele zorg te verdwijnen of moeten mensen daarin zelf voorzien. Zo wordt er fors gesneden in de uren hulp die mensen nu nog in bijvoorbeeld Leusden en Utrecht krijgen. De wethouders van genoemde gemeenten waren ook in het programma aanwezig.

“Dat mensen die het moeilijk hebben gehad in de Tweede Wereldoorlog zo afgescheept worden, maakt mij erg kwaad. De verantwoordelijk politici in Nederland moeten zich kapotschamen,”  besluit Bolhuis het interview.

De uitzending van U Vandaag Kunt u hier bekijken.

Reactie toevoegen

U bent hier