h

‘Zorg in natura’, een beter alternatief

19 november 2013

‘Zorg in natura’, een beter alternatief

Wijk bij Duurstede - Op 14 november was er een informatiebijeenkomst over de PGB-pool van het WMO-loket. Het actiecomité ‘Wij zijn de thuiszorg Wijk bij Duurstede’ was aanwezig. Mirjam van Echteld, Stefanie Luiten, Janet van Tongeren en Jet Bolhuis zijn allen thuiszorgmedewerkers bij een thuiszorgorganisatie. Zij deelden een flyer uit met eerlijke informatie over ‘Zorg in Natura’. “Dat blijft het beste alternatief voor mensen die thuiszorg nodig hebben en geen zin hebben in allerlei wettelijke en administratieve rompslomp,” aldus Mirjam van Echteld.

Naar aanleiding van een aangenomen motie van BBNU in de gemeenteraad moest het WMO-loket een PGB-pool opzetten en PGB promoten. “BBNU heeft echter niet begrepen dat dit voor de meeste cliënten en thuiszorgmedewerkers geen goede ontwikkeling is,” aldus van Echteld. “Medewerkers in de thuiszorg krijgen met een persoonsgebonden budget (PGB) te maken met slechtere arbeidsomstandigheden.” Mirjam, Stefanie, Janet en Jet kregen veel ongeruste reacties van cliënten. Zij waren bang hun vertrouwde thuiszorgmedewerker van hun thuiszorgorganisatie kwijt te raken. Wilt u meer informatie? Bekijk dan de flyer via onderstaande link. Of bel met Jet Bolhuis: telefoonnummer: 06 293 157 47.

https://wijkbijduurstede.sp.nl/sites/wijkbijduurstede.sp.nl/files/wij_zi...

 

Reactie toevoegen

U bent hier