h

Campagne Er is genoeg voor iedereen

3 mei 2015

Wijkse SP’ers bij manifestatie voor eerlijk loon

Amsterdam/Wijk bij Duurstede - Vrijdag 1 mei was er in Amsterdam de manifestatie ‘Eerlijk loon, echte banen van de FNV’, waar enkele duizenden mensen hun ongenoegen uitten over de geringe stijging van loon en de toegenomen flexibilisering op de arbeidsmarkt. Daar waren ook SP-raadslid Sjoerd Uitslag en SP-bestuurslid Elton Wollenberg uit Wijk bij Duurstede bij. “Terwijl managers in bijvoorbeeld de zorg zichzelf ondanks de crisis fikse loonsverhogingen en bonussen toekennen, gaan de gewone werknemers er niet op nauwelijks op vooruit. Dat is ronduit onrechtvaardig,” betoogt Uitslag.

Foto: Niloefaar Rezaie Moghadam
Lees verder
7 maart 2015

Enthousiaste reacties op zonnige campagnedag

Wijk bij Duurstede - De SP stond zaterdag 7 maart met haar campagnestand bij winkelcentrum De Horden. “Het was mooi weer en we kregen veel enthousiaste reacties,” vertelt afdelingsvoorzitter Frans van der Tol. “Samen met onze wethouder, raadsleden en een aantal actieve leden hebben we folders uitgedeeld en zijn we de Rivierenbuurt ingegaan. We kregen complimenten over ons zorgbeleid, de woningbouw en bijvoorbeeld het ondernemersfonds, waar onze wethouder nu druk mee bezig is. Ik heb de indruk dat we er goed voorstaan voor de verkiezingen van 18 maart.”

Foto: Elton Wollenberg
Lees verder
28 februari 2015

Wijkse kandidaten voor provinciebestuur op de foto

Wijk bij Duurstede - Leden van de SP hebben op zaterdag 28 februari van 11.00 tot 13.00 uur in winkelcentrum De Heul campagne gevoerd voor de komende Statenverkiezingen. Ad Meijer, lijsttrekker voor de partij, was eveneens aanwezig. “Goed openbaar vervoer, recreatiegebieden in de buurt, zoals de Gravenbol en meer banen zijn onze speerpunten. Maar ook investeren in de bestaande woningbouw en winkelcentra, zoals hier in Wijk bij Duurstede goed wordt gedaan door onze wethouder,” vertelt Meijer.

Foto: Elton Wollenberg
Lees verder
27 februari 2015

SP-Kamerlid Leijten bij campagne voor statenverkiezingen

Wijk bij Duurstede - Tweede Kamerlid Renske Leijten is zaterdag 7 maart in Wijk bij Duurstede voor de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart aanstaande. Leijten is woordvoerder op het gebied van de zorg voor de SP. Vanaf 13.30 uur zijn de socialisten bij Winkelcentrum De Horden. “De mensen kunnen straks in het stemhokje duidelijk maken dat de macht van de zorgverzekeraars te groot is, dat ouderen goede zorg verdienen en dat thuiszorgmedewerkers loon naar werken horen te krijgen,” zegt een strijdvaardige Leijten.

Foto: Elton Wollenberg

Kamerlid Leijten in gesprek met staatssexcretaris Van Rijn bij actie tegen sluiting verzorgingshuizen vorig jaar

Lees verder
14 februari 2015

Eerste campagnedag ‘Er is genoeg voor iedereen’

Wijk bij Duurstede - Op zaterdag 14 februari  voerde de SP campagne op het Van Egmondplein bij de binnenstad. Met ‘Er is genoeg voor iedereen’ wil de partij de groeiende ongelijkheid onder de aandacht brengen. “Veel mensen maken zich nog steeds zorgen om de bezuinigingsdrift van het kabinet Rutte II,”  zegt campagneleider Elton Wollenberg, “Als je hen dan vertelt dat tijdens de economische crisis de rijkste tien procent steeds rijker wordt en de armen niet meer rond kunnen komen, ervaren veel Wijkenaren dit als erg onrechtvaardig.”

Lees verder
14 februari 2015

Inspirerende campagneavond SP

Wijk bij Duurstede - Op vrijdag 13 februari organiseerde de SP-afdeling Wijk bij Duurstede een avond ‘als aftrap’  voor op de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart aanstaande. Lijsttrekker Ad Meijer hield een toespraak en informeerde de actieve leden over de belangrijkste provinciale thema’s. “Alle gemeenten en kernen in de provincie Utrecht moeten goed openbaar vervoer houden. Daarmee houdt je mensen die daarvan afhankelijk zijn mobiel en biedt je een alternatief voor de auto. En verder zijn natuur- en recreatiegebieden als de Gravenbol belangrijk voor de mensen,” aldus Meijer.

Foto: Elton Wollenberg

Lijsttrekker Provinciale Statenverkiezingen Ad Meijer

Lees verder
7 februari 2015

SP start campagne over grote ongelijkheid

Wijk bij Duurstede - Zaterdag 14 februari begint de Wijkse SP om 11.00 uur op het Van Egmondplein met de campagne ‘Er is genoeg voor iedereen’. Daarmee benadrukt de partij de grote verschillen tussen de allerrijksten en de armste mensen in Nederland. ‘Er is genoeg voor iedereen’ is onderdeel van de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart. “Het feit dat  de rijkste tien procent zestig procent van het vermogen in ons land bezit, terwijl de armste tien procent gemiddeld 27.000 euro schuld heeft, vinden wij schrijnend,” legt lokaal campagneleider Elton Wollenberg uit.

Foto: Jan Breur

Elton Wollenberg bij de aftrap van de Provinciale campagne op 7 maart in Amersfoort

Lees verder
6 februari 2015

SP-campagneavond in Muziektheater

Wijk bij Duurstede - Ter voorbereiding op de campagne voor de Provinciale Statenverkiezing organiseert de Wijkse SP op vrijdag 13 februari een ledenavond. Op 18 maart worden deze verkiezingen gehouden. “Om in de juiste stemming voor de campagne gaan we toasten met champagne,” verklapt afdelingsvoorziiter Frans van der Tol.

Op de campagneavond vertelt lijsttrekker voor de provinciale verkiezingen  Ad Meijer wat de belangrijkste provinciale onderwerpen zijn. "Deze verkiezingen zijn belangrijk omdat de gekozen statenleden de nieuwe Eerste Kamer kiezen. Met een grote SP-fractie kunnen we zorgen dat het afbraakbeleid van Rutte II gestopt wordt", aldus de lijsttrekker.

Foto: Elton Wollenberg

Lijsttrekker Ad Meijer bij de verkiezingen van de Provinciale Staten

Lees verder

U bent hier