h

Eerste campagnedag ‘Er is genoeg voor iedereen’

14 februari 2015

Eerste campagnedag ‘Er is genoeg voor iedereen’

Wijk bij Duurstede - Op zaterdag 14 februari  voerde de SP campagne op het Van Egmondplein bij de binnenstad. Met ‘Er is genoeg voor iedereen’ wil de partij de groeiende ongelijkheid onder de aandacht brengen. “Veel mensen maken zich nog steeds zorgen om de bezuinigingsdrift van het kabinet Rutte II,”  zegt campagneleider Elton Wollenberg, “Als je hen dan vertelt dat tijdens de economische crisis de rijkste tien procent steeds rijker wordt en de armen niet meer rond kunnen komen, ervaren veel Wijkenaren dit als erg onrechtvaardig.”

Op 18 maart aanstaande zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten. De dan gekozen statenleden kiezen in mei de nieuwe Eerste Kamer. “De verkiezingsuitslag kan de samenstelling van de senaat dus grondig  laten veranderen en voortzetting van het afbraakbeleid in Den Haag belemmeren,” concludeert de socialist.

Foto: Elton Wollenberg

Jan Burger in gesprek met de Wijkse jeugd

Wethouder Jan Burger was eveneens aanwezig op de eerste campagnedag: “De SP vecht voor een eerlijke verdeling van de inkomens- en vermogensverdeling. Waarom moeten zoveel kinderen in armoede leven, terwijl de rijken in ons land steeds rijker worden? Zo steeg het vermogen van de miljonairs in 2013 met 46 miljard. Tegelijkertijd bedroeg het tekort van de overheid 14 miljard en moet er overal fors worden bezuinigd. Zo moeten we in onze gemeente ook voor anderhalf miljoen euro besparen op allerlei belangrijke zaken. Ook betalen de grootste bedrijven en de rijkste mensen steeds minder belasting. Hoezo crisis? Dat moet anders. Vandaar deze campagne.”

Reactie toevoegen

U bent hier