h

Enthousiaste reacties op zonnige campagnedag

7 maart 2015

Enthousiaste reacties op zonnige campagnedag

Wijk bij Duurstede - De SP stond zaterdag 7 maart met haar campagnestand bij winkelcentrum De Horden. “Het was mooi weer en we kregen veel enthousiaste reacties,” vertelt afdelingsvoorzitter Frans van der Tol. “Samen met onze wethouder, raadsleden en een aantal actieve leden hebben we folders uitgedeeld en zijn we de Rivierenbuurt ingegaan. We kregen complimenten over ons zorgbeleid, de woningbouw en bijvoorbeeld het ondernemersfonds, waar onze wethouder nu druk mee bezig is. Ik heb de indruk dat we er goed voorstaan voor de verkiezingen van 18 maart.”

Foto: Elton Wollenberg

Uit peilingen van DVJ Insights na afloop van het RTL4-debat van 5 maart jongstleden blijkt de SP met 20 procent momenteel koploper te zijn voor Provinciale Statenverkiezingen. “Vijftien van de 75 Senaatszetels zou een heel mooie verkiezingsuitslag zijn,” vindt de Wijkse campagneleider van de socialisten, Elton Wollenberg. Voor het kabinet  van VVD en PvdA zouden in de Eerste Kamer 15 zetels overblijven, aangevuld met 16 zetels van D66, ChristenUnie en SGP die het beleid steunen. “Bij elkaar zijn dat er 31 , terwijl de 5 partijen samen nu nog een kleine meerderheid hebben van 38 zetels. Stemmen op de SP om het landelijke afbraakbeleid te stoppen, heeft dus wel degelijk zin,” betoogt Wollenberg

Op zaterdag 14 maart aanstaande staan de socialisten vanaf 11.00 uur in Cothen bij de supermarkt om daar campagne te voeren. “Leden van de partij gaan dan ook Cothen en Langbroek in,” besluit Van der Tol.

Foto: Elton Wollenberg

Afdelingsvoorzitter Frans van der Tol

Reactie toevoegen

U bent hier