h

SP-campagneavond in Muziektheater

6 februari 2015

SP-campagneavond in Muziektheater

Wijk bij Duurstede - Ter voorbereiding op de campagne voor de Provinciale Statenverkiezing organiseert de Wijkse SP op vrijdag 13 februari een ledenavond. Op 18 maart worden deze verkiezingen gehouden. “Om in de juiste stemming voor de campagne gaan we toasten met champagne,” verklapt afdelingsvoorziiter Frans van der Tol.

Op de campagneavond vertelt lijsttrekker voor de provinciale verkiezingen  Ad Meijer wat de belangrijkste provinciale onderwerpen zijn. "Deze verkiezingen zijn belangrijk omdat de gekozen statenleden de nieuwe Eerste Kamer kiezen. Met een grote SP-fractie kunnen we zorgen dat het afbraakbeleid van Rutte II gestopt wordt", aldus de lijsttrekker.

Foto: Elton Wollenberg

Lijsttrekker Ad Meijer bij de verkiezingen van de Provinciale Staten

Verder gaat de afdeling aan de slag met de campagne 'Er is genoeg voor iedereen'. Campagneleider en voormalig SP-kamerlid Manja Smits komt hierover vertellen. "Met deze campagne wil de partij duidelijk maken dat de verschillen tussen rijk en arm enorm zijn. En die verschillen zijn tijdens de economische crisis alleen maar groter geworden. De rijkste 10 procent bezit momenteel meer als 60 procent van al het vermogen in dit land. En dat terwijl de armste 10 procent een grote schuld heeft. Dat kan eerlijker en socialer,” aldus Smits.

Foto: Elton Wollenberg

Manja Smits Campagneleider van 'Er is genoeg voor iedereen'

Op 18 maart aanstaande zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten. Die verkiezingen zijn ook landelijke verkiezingen. De nieuw gekozen Provinciale Statenleden kiezen immers de Eerste Kamer. “De vijf coalitiepartijen, en dan neem ik de drie gedoogpartijen er maar even bij, hebben met één zetel een meerderheid in de senaat. Neem het leenstelsel, een verschrikkelijk slechte wet die jongeren diep in de schulden stort. Of neem de Wet langdurige zorg, de afbraak van de Wmo, de Participatiewet: allemaal met een minimale meerderheid erdoor gejast. Als zij die meerderheid kwijtraken, dan zal het veel meer op een sociale, menselijke toer moeten gaan,” aldus Van der Tol.

Daarom zal ook onze SP-afdeling in Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede nadrukkelijk de straat op gaan met deze campagne. “Waar ik mezelf vooral druk om maak? De vennootschapsbelasting. Het is belachelijk dat de Wijkse ondernemers 20 procent voor die belasting betalen, terwijl bedrijven als Apple,  Starbucks en andere brievenbusbedrijven een deal met de overheid hebben waardoor ze ongeveer 5 procent betalen. Dat is oneerlijk en onaanvaardbaar,” zegt de afdelingsvoorzitter.

Daarom zal ook onze SP-afdeling in Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede nadrukkelijk de straat op gaan met deze campagne. Niet alleen de armsten in ons land hebben schade door de te grote vermogens- en inkomensverschillen. “Mensen met een middeninkomen lijden hier ook onder. Daarom is het belangrijk dat we laten weten dat het eerlijker kan. Want in ons land is er genoeg voor iedereen!,” benadrukt Van der Tol.

"We gaan er een inspirerende avond van maken. Dus roep ik alle geïnteresseerden op te komen," besluit Van der Tol. De avond is in het Muziektheater aan de Rijnstraat en start om 20.00 uur.

 

Reactie toevoegen

U bent hier