h

Wijkse SP’ers bij manifestatie voor eerlijk loon

3 mei 2015

Wijkse SP’ers bij manifestatie voor eerlijk loon

Amsterdam/Wijk bij Duurstede - Vrijdag 1 mei was er in Amsterdam de manifestatie ‘Eerlijk loon, echte banen van de FNV’, waar enkele duizenden mensen hun ongenoegen uitten over de geringe stijging van loon en de toegenomen flexibilisering op de arbeidsmarkt. Daar waren ook SP-raadslid Sjoerd Uitslag en SP-bestuurslid Elton Wollenberg uit Wijk bij Duurstede bij. “Terwijl managers in bijvoorbeeld de zorg zichzelf ondanks de crisis fikse loonsverhogingen en bonussen toekennen, gaan de gewone werknemers er niet op nauwelijks op vooruit. Dat is ronduit onrechtvaardig,” betoogt Uitslag.

Foto: Niloefaar Rezaie Moghadam

Wollenberg op FNV-Manifestatie, waar ook SP Zwolle bezig was met 'Er is genoeg voor Iedereen'

Elton Wollenberg vult hem aan: “Ook werken steeds meer mensen met flexibele contracten of als ZZP’er, waardoor ze niet weten waar ze aan toe zijn in de nabije toekomst!”

Eerder dit jaar stonden de Wijkse socialisten al op straat om de toegenomen ongelijkheid tussen rijk en arm in ons land onder de aandacht te brengen met de campagne ‘Er is genoeg voor iedereen’. “Onze doelen zijn de volgende drie punten. We voeren een miljonairsbelasting in. De midden- en lagere inkomens gaan minder belasting betalen, de hoogste inkomens meer. Multinationals gaan gewoon belasting betalen, zodat we niet meer 1.000 miljard euro aan Europese belastinginkomsten mislopen,” vertelt Wollenberg, tevens leider van de lokale campagne.

“De regering is bezig met een nieuw belastingplan. De SP ziet dit als een kans de inkomens- en vermogensverschillen te verkleinen. Daarom gaan we vanaf 9 mei ook lokaal weer de straat op om de steun van de Wijkenaren te vragen. Dat doen we met de kraskaartenactie ‘Er is genoeg voor iedereen - Kras en win’,” aldus raadslid Sjoerd Uitslag. “Hoe meer mensen deze campagne steunen, des te groter de druk die we als partij kunnen uitoefenen om de inkomensverdeling socialer te maken. Bovendien maken deelnemers kans op een leuke prijs.”

Op 9 mei aanstaande staat de SP tussen 11.00 en 13.00 uur bij Winkelcentrum De Heul. Het is ook mogelijk online mee te doen met de campagne ‘Er is genoeg voor iedereen’ via https://genoeg.sp.nl/#doe-mee,” besluit Wollenberg.

Reactie toevoegen

U bent hier