h

SP-Kamerlid Leijten bij campagne voor statenverkiezingen

27 februari 2015

SP-Kamerlid Leijten bij campagne voor statenverkiezingen

Wijk bij Duurstede - Tweede Kamerlid Renske Leijten is zaterdag 7 maart in Wijk bij Duurstede voor de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart aanstaande. Leijten is woordvoerder op het gebied van de zorg voor de SP. Vanaf 13.30 uur zijn de socialisten bij Winkelcentrum De Horden. “De mensen kunnen straks in het stemhokje duidelijk maken dat de macht van de zorgverzekeraars te groot is, dat ouderen goede zorg verdienen en dat thuiszorgmedewerkers loon naar werken horen te krijgen,” zegt een strijdvaardige Leijten.

Foto: Elton Wollenberg

Kamerlid Leijten in gesprek met staatssexcretaris Van Rijn bij actie tegen sluiting verzorgingshuizen vorig jaar

De campagne ‘Er is genoeg voor iedereen’, waarmee de partij de groeiende ongelijkheid tussen rijk en arm wil benadrukken, vormt een belangrijk onderdeel van de Wijkse campagne. “Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat die ongelijkheid nog groter is geworden. Inmiddels bezit de allerrijkste tien procent in ons land tweederde van al het vermogen. De armste groep is er door de crisis en het regeringsbeleid flink op achteruit gegaan. 60 procent van de Nederlandse bevolking heeft ondertussen een schuld opgebouwd. De koek is dus heel oneerlijk verdeeld,” concludeert campagneleider Elton Wollenberg van de SP in Wijk bij Duurstede.

Foto: SP

Hoe de koek nu verdeeld is: zestig procent heeft een schuld en helemaal geen vermogen

“Door het regeringsbeleid van VVD en PvdA, samen met D66, Christen Unie en SGP is het voor veel mensen bergafwaarts gegaan. De huren stijgen, de werkgelegenheid daalt nog steeds en de zorgkosten worden steeds hoger. Hier in Wijk bij Duurstede doen we ons best om de voorzieningen zo goed mogelijk overeind te houden. Of het nu om de zorg gaat, of om het bouwen van woningen, of meer werkgelegenheid. Maar met een goed beleid vanuit de provincie en een Eerste Kamer die oog heeft voor de problemen waar we tegenaan lopen kunnen we ons werk veel beter doen. De kiezer kan op 18 maart zijn stem laat horen. Wat ons betreft is het tijd om af te rekenen met het beleid van het kabinet Rutte II,” vult afdelingsvoorzitter Frans van der Tol aan.

Reactie toevoegen

U bent hier