h

Inspirerende campagneavond SP

14 februari 2015

Inspirerende campagneavond SP

Wijk bij Duurstede - Op vrijdag 13 februari organiseerde de SP-afdeling Wijk bij Duurstede een avond ‘als aftrap’  voor op de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart aanstaande. Lijsttrekker Ad Meijer hield een toespraak en informeerde de actieve leden over de belangrijkste provinciale thema’s. “Alle gemeenten en kernen in de provincie Utrecht moeten goed openbaar vervoer houden. Daarmee houdt je mensen die daarvan afhankelijk zijn mobiel en biedt je een alternatief voor de auto. En verder zijn natuur- en recreatiegebieden als de Gravenbol belangrijk voor de mensen,” aldus Meijer.

Foto: Elton Wollenberg

Lijsttrekker Provinciale Statenverkiezingen Ad Meijer

“Ook het milieu is een prioriteit voor ons,” stelde Meijer, “Fijnstof veroorzaakt door bijvoorbeeld verkeer kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van de bewoners van de Utrechtse wijk Lunetten. Daarom zijn we tegen een verbreding van de A27 en willen we een maximale snelheid van tachtig kilometer per uur rond Utrecht en Amersfoort. Meijer zegt over een heikel punt als windmolens: “Wat ons betreft komen er alleen windmolens als er steun voor is bij de lokale bevolking. Dat kan door hen financieel mee te laten profiteren.”

Na de pauze praatte fractievoorzitter Jeroen Brouwer de afdeling bij over de nieuwe SP-campagne ‘Er is genoeg voor iedereen’, waarmee de partij de groeiende ongelijkheid van rijkdom in ons land aan de kaak stelt. Met een korte quiz maakte Brouwer duidelijk hoe groot de verschillen daadwerkelijk zijn. “Niet alleen de allerarmsten zijn de klos, maar ook de mensen met een middeninkomen worden gepakt. Zij betalen naar verhouding vaak veel meer belasting dan mensen met een topinkomen. Die krijgen bijvoorbeeld meer geld terug van de hypotheekrenteaftrek. Bovendien hoeven veel grote en internationale bedrijven weinig belasting te betalen vanwege allerlei handige constructies,” aldus Brouwer.

Foto: Elton Wollenberg

Jeroen Brouwer over de nieuwe SP-campagne

Reactie toevoegen

U bent hier