h

- Langbroek

8 oktober 2017

Haagse Langbroekenaar Gerard Minnaar overleden

LANGBROEK – Onverwacht is afgelopen vrijdag Gerard Minnaar overleden. Als geboren en getogen Hagenees, werd hij dankzij zijn inzet voor vele organisaties een echt onderdeel van Langbroek. “Gerard was een mensenmens en een verbinder. Hij wist mensen die het in het begin niet met hem voor zich te winnen en vervolgens trokken zij samen ten strijde. Gerard is voor de Langbroekse sport heel belangrijk geweest. Hij kon je heel indringend aankijken om vervolgens met een bulderende lach samen het succes te vieren. We zullen hem erg missen”, aldus fractievoorzitter Jan Oechies.

Lees verder
9 november 2015

Fractie SP komt naar Langbroek

Langbroek  - Donderdag 12 november vanaf 20:00 uur is de fractie van de SP aanwezig in het Dorpshuis van Langbroek.

Inwoners van Langbroek zijn dan van harte welkom om te praten over een aantal Langbroekse onderwerpen.

Lees verder
2 mei 2015

SP feliciteert SVL met kampioenschap.

Langbroek - Voetbalvereniging SVL in Langbroek is kampioen geworden in de eerste klasse A. Vandaag wonnen de Langbroekers met 3-1 thuis tegen VV Benschop. “Een geweldige prestatie. Het zat er al een aantal weken aan te komen. Maar nu is het dus echt: SVL speelt volgend jaar in de hoofdklasse!” vertelt een enthousiaste sportwethouder Jan Burger. Samen met de SP-raadsleden Jeroen Brouwer en Hans Pouw was hij aanwezig in Langbroek en vierde het kampioenschap mee.

Foto: Jan Burger

Het team uit Langbroek wist dat het aan één punt genoeg had om kampioen te worden.

Lees verder
18 april 2015

Woningen op maat voor ouderen in Langbroek

Langbroek – In het Dorpshuis in Langbroek wordt op dinsdagavond 28 april een inloopavond gehouden over de verschillende woningbouwprojecten. “Vooral mensen die interesse hebben in ouderenwoningen in het gebouw Oranjepoort willen we uitnodigen. Het is de bedoeling dat op basis van de woonwensen van deze mensen er straks nieuwe appartementen worden gebouwd. Zowel in de huur- als de koopsector,” laat wethouder Jan Burger weten

Lees verder
14 maart 2015

Op straat in Cothen en Langbroek

Cothen/Langbroek - Leden van de SP waren vandaag actief met het uitdelen van folders in Cothen en Langbroek. Op maandagavond is de wijk De Geer aan de beurt. Ook worden de komende dagen nog in diverse wijken folders verspreid door de leden uit die wijk. “Op woensdag is het dan zo ver. Dan  hebben de mensen de mogelijkheid om te kiezen voor een ander provinciaal en landelijk beleid. Want de leden van de provinciale staten kiezen straks ook een nieuwe Eerste Kamer,” legt campagneleider Elton Wollenberg uit.

Foto: Elton Wollenberg

Op pad in Cothen

Lees verder
6 januari 2015

Hans Pouw en Gerard Minnaar gehuldigd

Langbroek - Het nieuwe jaar is weer begonnen. Dat betekent een duik in koude water van De Gravenbol. En natuurlijk veel recepties. Bijvoorbeeld van de sportverenigingen. “Op 3 januari werden bij SVL in Langbroek raadslid Hans Pouw en de lijstduwer van onze partij bij de afgelopen raadsverkiezingen, Gerard Minnaar, letterlijk in het zonnetje gezet. Leuk om mee te maken. Vooral de benoeming van Gerard Minnaar als clubman van het jaar was geweldig,” aldus SP-wethouder Jan Burger.

Foto: Jan Burger
Lees verder
1 augustus 2014

Supermarkt in Langbroek stap dichterbij

Langbroek/Wijk bij Duurstede - Het college van burgemeester en wethouders heeft samen met woningstichting Volksbelang besloten om in te stemmen met de voorfinanciering van een buurtsupermarkt in Langbroek. Het gaat om een totaalbedrag van € 245.000.  Hiermee kan de verbouwing, de benodigde inventaris en voorraad worden aangeschaft. De gemeente financiert € 120.000. De komende vijf jaren betalen SPAR en Support & Co, die de nieuwe supermarkt onder naam  ‘Superrr’ gaat beheren, de bedragen terug.

Lees verder
22 februari 2014

Aan de slag in Cothen en Langbroek

Cothen/Langbroek – De verkiezingscampagne is begonnen en daar horen huis-aan-huis folders bij. Opvallend is dat de SP in Cothen en Langbroek een speciale verkiezingskrant verspreid.  “We zijn natuurlijk in alle kernen van onze gemeente actief. Maar investeren in Cothen en Langbroek is van groot belang. Waarom? Vanwege de leefbaarheid en de toekomst van beide dorpen,” laat SP-lijsttrekker Jeroen Brouwer weten.

Lees verder
21 februari 2014

Partijen willen nieuw plan voor landgoed in Langbroek

Langbroek  - De PCG en SP willen dat er een nieuw plan op tafel komt voor het te bouwen landgoed Nieuw Domensteyn. Een plan dat wel voldoende draagvlak heeft bij omwonenden. “Er is veel fout gegaan in de communicatie en sturing van het project. Maar het kan ook niet zo zijn dat de ontwikkelaar in de kou staat, omdat de wethouder onvoldoende de regie heeft genomen. Vandaar dat wij willen dat het huiswerk wordt overgedaan,” meldt SP-raadslid Jan Oechies, initiatiefnemer van de motie hierover.

Lees verder
15 februari 2014

Superrr! Nieuwe buurtsuper in Langbroek

Langbroek - Er komt waarschijnlijk toch een nieuwe buurtsuper in Langbroek. “Ja, dat is echt superrr! Support & Co willen dat doen in het dienstencentrum en het college heeft ingestemd met de voorliggende plannen,” laat een enthousiaste SP-wethouder Jan Burger weten. ‘Superrr’ is een concept waarbij een supermarkt wordt gecombineerd met het begeleiden van mensen met ‘afstand tot de arbeidsmarkt’.

Lees verder

Pagina's

U bent hier