h

Campagne Provinciale Statenverkiezingen 2015

19 maart 2015

Voorlopige uitslagen verkiezingen Provinciale Staten

Wijk bij Duurstede/Utrecht - De SP heeft in Wijk bij Duurstede een goed resultaat gehaald bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Met 13,4% van de stemmen werd zij in omvang de tweede partij (na de VVD). “In meerdere wijken zijn we zelfs ruimschoots de grootste partij geworden. Dat is heel mooi. We bedanken al onze stemmers voor het gestelde vertrouwen. En natuurlijk onze leden die de afgelopen weken uitgebreid campagne hebben gevoerd,” aldus de lokale campagneleider Elton Wollenberg.

Foto: Jan Burger

Elton Wollenberg en Annet Belt, campagneleiders uit Wijk en Leusden

Lees verder
16 maart 2015

Reken op 18 maart af met het kabinet

Den Haag/Wijk bij Duurstede - “Veel mensen zijn het kabinet van VVD en PvdA zat. Veel mensen zijn de dupe van de miljarden aan bezuinigingen. Minder zorg en hogere eigen bijdragen, sluiting van verzorgingshuizen, steeds hogere huren, afbraak van de sociale werkvoorziening, enzovoorts. Ook in Wijk bij Duurstede merken we dat. Maar op 18 maart heeft u het voor het zeggen. Dan kunt u afrekenen met dit kabinet en SP stemmen,” vertelt afdelingsvoorzitter Frans van der Tol die op de lijst voor de Provinciale Staten van Utrecht staat.

Foto: SP

Premier Rutte heeft gezegd dat deze verkiezingen een referendum is voor het beleid van het kabinet. “Hij heeft daarin gelijk. Niet alleen omdat de leden van Provinciale Staten de leden van de Eerste Kamer kiezen, maar ook omdat we op een kruispunt staan: doorgaan met dit kille beleid van afbraak of kiezen we voor een andere, meer sociale weg,” vervolgt Van der Tol.

Hij vult aan dat bij de campagne ook tijdens een bijeenkomst in Wijk bij Duurstede duidelijk is geworden hoe de hoge en lage inkomens tijdens de crisis steeds verder uit elkaar zijn gelopen. “Zo bezit 10 procent van de Nederlanders 61 procent van de rijkdom en heeft 60 procent van de mensen samen minder dan 1 procent van alle bezittingen. Waarom moeten in dit rijke land een miljoen huishoudens, waaronder 400.000 kinderen, in armoede leven? Daarom zeggen wij: reken op 18 maart af met dit kabinet!” 

Lees verder
14 maart 2015

Op straat in Cothen en Langbroek

Cothen/Langbroek - Leden van de SP waren vandaag actief met het uitdelen van folders in Cothen en Langbroek. Op maandagavond is de wijk De Geer aan de beurt. Ook worden de komende dagen nog in diverse wijken folders verspreid door de leden uit die wijk. “Op woensdag is het dan zo ver. Dan  hebben de mensen de mogelijkheid om te kiezen voor een ander provinciaal en landelijk beleid. Want de leden van de provinciale staten kiezen straks ook een nieuwe Eerste Kamer,” legt campagneleider Elton Wollenberg uit.

Foto: Elton Wollenberg

Op pad in Cothen

Lees verder
7 maart 2015

Enthousiaste reacties op zonnige campagnedag

Wijk bij Duurstede - De SP stond zaterdag 7 maart met haar campagnestand bij winkelcentrum De Horden. “Het was mooi weer en we kregen veel enthousiaste reacties,” vertelt afdelingsvoorzitter Frans van der Tol. “Samen met onze wethouder, raadsleden en een aantal actieve leden hebben we folders uitgedeeld en zijn we de Rivierenbuurt ingegaan. We kregen complimenten over ons zorgbeleid, de woningbouw en bijvoorbeeld het ondernemersfonds, waar onze wethouder nu druk mee bezig is. Ik heb de indruk dat we er goed voorstaan voor de verkiezingen van 18 maart.”

Foto: Elton Wollenberg
Lees verder
6 maart 2015

Wie wil verbreding A27 bij Amelisweerd?

Utrecht/Wijk bij Duurstede - De SP in de Provinciale Staten van Utrecht is tegen verbreding van de A27 in ‘de bak’ bij Amelisweerd. “Er zijn plannen om de snelweg hier te verbreden naar 14 banen en een snelheid toe te staan van 130 kilometer per uur. De kosten bedragen maar liefst 1 miljard euro. Dat betekent meer fijnstof en lawaai voor de omgeving. Wat ons betreft zijn de huidige twee keer 6 banen voldoende,” laat de Wijkse afdelingsvoorzitter Frans van der Tol en kandidaat voor het provinciebestuur weten.

Er is een filmpje over dit verkiezingsitem gemaakt

Lees verder
28 februari 2015

Wijkse kandidaten voor provinciebestuur op de foto

Wijk bij Duurstede - Leden van de SP hebben op zaterdag 28 februari van 11.00 tot 13.00 uur in winkelcentrum De Heul campagne gevoerd voor de komende Statenverkiezingen. Ad Meijer, lijsttrekker voor de partij, was eveneens aanwezig. “Goed openbaar vervoer, recreatiegebieden in de buurt, zoals de Gravenbol en meer banen zijn onze speerpunten. Maar ook investeren in de bestaande woningbouw en winkelcentra, zoals hier in Wijk bij Duurstede goed wordt gedaan door onze wethouder,” vertelt Meijer.

Foto: Elton Wollenberg
Lees verder
27 februari 2015

SP-Kamerlid Leijten bij campagne voor statenverkiezingen

Wijk bij Duurstede - Tweede Kamerlid Renske Leijten is zaterdag 7 maart in Wijk bij Duurstede voor de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart aanstaande. Leijten is woordvoerder op het gebied van de zorg voor de SP. Vanaf 13.30 uur zijn de socialisten bij Winkelcentrum De Horden. “De mensen kunnen straks in het stemhokje duidelijk maken dat de macht van de zorgverzekeraars te groot is, dat ouderen goede zorg verdienen en dat thuiszorgmedewerkers loon naar werken horen te krijgen,” zegt een strijdvaardige Leijten.

Foto: Elton Wollenberg

Kamerlid Leijten in gesprek met staatssexcretaris Van Rijn bij actie tegen sluiting verzorgingshuizen vorig jaar

Lees verder
22 februari 2015

Wijkse SP met lijsttrekker Ad Meijer op de Heul

De Wijkse SP staat aankomende week van 11.00 uur tot 13.00 uur bij winkelcentrum De Heul. Ook Ad Meijer, lijsttrekker namens de partij bij de komende Statenverkiezingen, is hierbij aanwezig. Hij zal hierbij  vragen over deze verkiezingen kunnen beantwoorden. Deze verkiezingen zijn op 18 maart. Tevens staat het team klaar met informatie over de campagne ‘Er is genoeg voor iedereen’.  “We hebben zo genoeg informatie om duidelijk te maken dat het anders kan en anders moet”, legt voorzitter Frans van der Tol uit, die zelf ook op de SP-lijst staat.

Foto: Elton Wollenberg

Lijsttrekker Ad Meijer flyert in Amersfoort

Lees verder
14 februari 2015

Eerste campagnedag ‘Er is genoeg voor iedereen’

Wijk bij Duurstede - Op zaterdag 14 februari  voerde de SP campagne op het Van Egmondplein bij de binnenstad. Met ‘Er is genoeg voor iedereen’ wil de partij de groeiende ongelijkheid onder de aandacht brengen. “Veel mensen maken zich nog steeds zorgen om de bezuinigingsdrift van het kabinet Rutte II,”  zegt campagneleider Elton Wollenberg, “Als je hen dan vertelt dat tijdens de economische crisis de rijkste tien procent steeds rijker wordt en de armen niet meer rond kunnen komen, ervaren veel Wijkenaren dit als erg onrechtvaardig.”

Lees verder
14 februari 2015

Inspirerende campagneavond SP

Wijk bij Duurstede - Op vrijdag 13 februari organiseerde de SP-afdeling Wijk bij Duurstede een avond ‘als aftrap’  voor op de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart aanstaande. Lijsttrekker Ad Meijer hield een toespraak en informeerde de actieve leden over de belangrijkste provinciale thema’s. “Alle gemeenten en kernen in de provincie Utrecht moeten goed openbaar vervoer houden. Daarmee houdt je mensen die daarvan afhankelijk zijn mobiel en biedt je een alternatief voor de auto. En verder zijn natuur- en recreatiegebieden als de Gravenbol belangrijk voor de mensen,” aldus Meijer.

Foto: Elton Wollenberg

Lijsttrekker Provinciale Statenverkiezingen Ad Meijer

Lees verder

Pagina's

U bent hier