h

Reken op 18 maart af met het kabinet

16 maart 2015

Reken op 18 maart af met het kabinet

Den Haag/Wijk bij Duurstede - “Veel mensen zijn het kabinet van VVD en PvdA zat. Veel mensen zijn de dupe van de miljarden aan bezuinigingen. Minder zorg en hogere eigen bijdragen, sluiting van verzorgingshuizen, steeds hogere huren, afbraak van de sociale werkvoorziening, enzovoorts. Ook in Wijk bij Duurstede merken we dat. Maar op 18 maart heeft u het voor het zeggen. Dan kunt u afrekenen met dit kabinet en SP stemmen,” vertelt afdelingsvoorzitter Frans van der Tol die op de lijst voor de Provinciale Staten van Utrecht staat.

Foto: SP

Premier Rutte heeft gezegd dat deze verkiezingen een referendum is voor het beleid van het kabinet. “Hij heeft daarin gelijk. Niet alleen omdat de leden van Provinciale Staten de leden van de Eerste Kamer kiezen, maar ook omdat we op een kruispunt staan: doorgaan met dit kille beleid van afbraak of kiezen we voor een andere, meer sociale weg,” vervolgt Van der Tol.

Hij vult aan dat bij de campagne ook tijdens een bijeenkomst in Wijk bij Duurstede duidelijk is geworden hoe de hoge en lage inkomens tijdens de crisis steeds verder uit elkaar zijn gelopen. “Zo bezit 10 procent van de Nederlanders 61 procent van de rijkdom en heeft 60 procent van de mensen samen minder dan 1 procent van alle bezittingen. Waarom moeten in dit rijke land een miljoen huishoudens, waaronder 400.000 kinderen, in armoede leven? Daarom zeggen wij: reken op 18 maart af met dit kabinet!” 

Reactie toevoegen

U bent hier