h

Voorlopige uitslagen verkiezingen Provinciale Staten

19 maart 2015

Voorlopige uitslagen verkiezingen Provinciale Staten

Wijk bij Duurstede/Utrecht - De SP heeft in Wijk bij Duurstede een goed resultaat gehaald bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Met 13,4% van de stemmen werd zij in omvang de tweede partij (na de VVD). “In meerdere wijken zijn we zelfs ruimschoots de grootste partij geworden. Dat is heel mooi. We bedanken al onze stemmers voor het gestelde vertrouwen. En natuurlijk onze leden die de afgelopen weken uitgebreid campagne hebben gevoerd,” aldus de lokale campagneleider Elton Wollenberg.

Foto: Jan Burger

Elton Wollenberg en Annet Belt, campagneleiders uit Wijk en Leusden

Foto: Elton Wollenberg

Samen met wethouder Jan Burger uit Wijk bij Duurstede was Wollenberg aanwezig op de verkiezingsavond van de SP in gebouw De Moed in Amersfoort. “Natuurlijk was het daar een mooi feest vanwege de zetelwinst in de Eerste Kamer. Partijleider Emile Roemer hield een mooie en inspirerende toespraak. Vervolgens zijn we naar het provinciehuis in Utrecht gereden,” vertelt Wollenberg.

Foto: Elton Wollenberg

Jan Burger in gesprek met senator Bob Ruers

Daar bleek dat op basis van de voorlopige uitslag de SP haar vier zetels behoudt in de Provinciale Staten. De VVD en D66 eindigen gelijk op de eerste plaats. Beide partijen behalen negen zetels. Partijen die de koplopers volgen zijn CDA met zes zetels, PvdA met vijf zetels en de PVV, GroenLinks en de SP behalen alle drie vier zetels. ChristenUnie behaalt drie zetels, SGP en Partij voor de Dieren twee en 50-PLUS behoudt de ene zetel.

“Jammer dat er in het provinciehuis in Utrecht straks geen extra SP-er bijkomt. Procentueel zijn we wel gestegen, maar de vorige keer hadden we een restzetel. Dat is nu een heel ruime zetel geworden. Maar alles zit dicht bij elkaar en de echte uitslag volgt nog, dus wie weet?” eindigt Wollenberg.

De voorlopige totale uitslagenlijst van de gemeente Wijk bij Duurstede treft u hieronder aan:

Reactie toevoegen

U bent hier